Ranska: homot alempiarvoisia kuin heterot

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6

Ranskassa korkein siviilioikeusaste on päättänyt, että on ihan ok. väittää, että homot ovat alempiarvoisia kuin heterot. Päätöksestä valitetaan eurooppalaiseen oikeusistuimeen.

Vuonna 2004 hallituspoliitikko Christian Vanneste osallistui keskusteluun ranskalaisesta syrjintälaista. Hän sanoi suoraan, että homoseksuaalisuus on alempiarvoista kuin heteroseksuaalisuus. 60-vuotias poliitikko piti homoseksuaalisuuden edistämistä yhteiskunnalle vaarallisena.

Kolme homo- ja lesbojärjestöä, »SOS Homofobia«, »Act Up– Paris« ja »Syndicat National Entreprises Gay« valittivat oikeuteen. Alimmassa oikeusasteessa Vannestelle tuli sakkotuomio (3000 euroa). Toisessa oikeusasteessa syyttäjä kauhisteli Vannesten sanomisia. Sama rangaistus säilyi. Mutta myöhemmin Vanneste pehmenteli sanomisiaan. Nyt korkein oikeus on todennut, että Vannesten sanomiset kuuluvat mielipiteen vapauden piiriin. Samalla kuitenkin todettiin, että lausunnot ovat voineet loukata homoja.

Vanneste median piirittämänä
http://static.gayboy.at/news/00013857_01.jpg

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

Eli jos ei olla sitä mieltä, että homot ovat alempiarvoisia kuin heterot, niin silloin jollain tavalla "edistetään" homoutta? Kerrassaan säkenöivän loistavaa logiikkaa.
Tämän ketjun otsikko on huono. Ei Ranskan oikeus päättänyt että homot ovat alempiarvoisia, vaan että sitäkin mieltä saa olla.
Ja minusta he ovat aivan oikeassa. Ihmisillä, myös poliitikoilla, pitää olla oikeus mielipiteeseen. On ukon itsensä häpeä jos menee laukomaan tuollaisia typeryyksiä ja pilaamaan maineensa. Aivan eri asia tietysti olisi jos kyseessä olisi ollut jonkinlaisen lynkkauskampanjan edistäminen.