Etelä-Afrikan kiistanalainen johtaja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Jacob Zuma on uusi Afrikan kansalliskongressin (ANC) puheenjohtaja ja todennäköisesti myös uusi Etelä-Afrikan valtionpäämies. Hän on kiistanalainen hahmo, mutta hän pitää itseään kansanmiehenä, ja hän on lähtöisin köyhistä oloista. Köyhempi kansa näkee hänessä miehen, joka poistaa köyhyyden, rikollisuuden ja työttömyyden.

Hänen ympärilleen on jo rakentunut henkilökultti. Mutta hänen menneisyydessään on skandaaleja. Vuonna 2005 hän oli sekaantunut korruptiovyyhteen, mutta todisteet puuttuivat ja hän selvisi kuiville. Nyt taas on tulossa sotkuja. Tällä kertaa on kyseessä pimeä asekauppa. Hänen talousneuvonantajansa istuu jo 15-vuotista vankeutta.

Pari vuotta sitten häntä syytettiin anti-aids-aktivisti-naisen raiskaamisesta. Naisella oli HIV, mutta kondomia ei käytetty. Zuma väitti naista huoraksi ja syyte kaatui. HIViltä hän selvisi huolellisella suihkussa käynnillä.

Zuma on pitänyt palopuheita myös homoja vastaan. Hän uhittelee, että jo hänen näköpiiriinsä olisi tullut joskus homo, nyrkki olisi puhunut. Muutamaa päivää myöhemmin hän pahoitteli sanomisiaan. Sunday Times kutsuu häntä polygamistiksi. Hänellä sanotaan olevan 14 lasta monen naisen kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!