Miespoliisilla oltava kives?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Saksassa Hessenin osavaltiossa transseksuaali on pyrkinyt poliisiksi. Hän läpäisi testit, mutta nyt on tullut ongelma. Määräysten mukaan pitää hakijalla olla vähintään yksi kives. Lisäksi keinopeniksen kanssa tuli ongelmia.

Asia on tänään oikeudessa. Frankfurtissa hallinto-oikeuden tuomari joutuu lähipäivinä päättämään asian. Viranomaisten toiminta on rikkonut yhdenvertaisuuslakia, sanoo puolustusasianajaja. Asia on ollut vireillä jo kaksi vuotta. Hakija syntyi naiseksi, mutta hän haki poliisikouluun miehenä. Määräysten mukaan hakijalla pitää olla ainakin yksi hormonaalisesti toimintakykyinen kives. Määräys on sen vuoksi, että pelätään mielialavaihteluita, kun hormonitoiminta ei ole kohdallaan. Suun kautta nautittuna hormonit eivät ole luotettavia. Myös penisproteesi aiheuttaa hylkäämisen, koska on "suurempi genitaalitrauman riski", sanottiin viranomaispäätöksessä.

Puolustusasianajaja pitää perusteita kestämättöminä. Hakija on harjoittanut kamppailulajeja vuosien ajan. Hän on jo työskennellyt turvafirmoissa. Ongelmia ei ole ollut. Hakija nauttii pitkävaikutteisia hormoneja, eikä niistä synny mielialavaihteluita. Penisproteesi on mallia, jonka kanssa ei helposti synny vaaratilanteita. Se sopii hyvin taistelutilanteisiin. Se ei ole erektioproteesi, jossa on hydrauliikkaa, vaan se on silikonia ja toimii hyvin samalla tavalla kuin miehen oikea penis.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Puolustusasianajaja sanoo, että kyse on periaatteellinen. Joissakin muissa maissa ja joissakin Saksan osavaltioissa on transseksuaaleja poliiseina, ja kokemukset ovat positiivisia.

http://www.taz.de/nc/1/archiv/print-archiv/printressorts/digi-artikel/?ressort=in&dig=2007%2F12%2F03%2Fa0053&src=GI&cHash=0edc4b850a

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!