Nicaraguan tilanne

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Amnesty ja homojärjestöt ovat jo jonkin aikaa kiinnittäneet huomiota Väli-Amerikassa sijaitsevaan Nicaraguaan. Se on ainoa espanjannkielinen maa, jossa aikuisten homosuhteet vievät vankilaan. Ihmisten yksityisyyttä loukataan vakavasti. 1990-luvulla Chile, Puerto Rico ja Equador postivat hmopykälät, mutta Nagaracua lisäsi ne lakikirjaansa 1992. Rangaistus on 1-3 vuotta vanekutta.

Laki sallii homoaktivistien vainon ja takaa-ajon, samoin aids-työtä tekevien seurannan. Homojärjestöjen toiminta on mahdotonta. Nyt on kuitenkin käynnistetty verkostokampanja seksuaalisen moninaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta. Se toimii ihmisoikeusjärjestöjen suojeluksessa.

Keskieurooppalaiset homojärjestöt ovat käynnistäneet varainhankinnan, jotta nicaragualainen verkosto pystyisi mm. laatimaan materiaalia ja pitämään yllä nettisivuja. Amnestyn hlbti-osasto mm. Suomessa on kehottanut osallistumaan kansainväliseen kirjekampanjaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Nicaraguassa on eilen päätetty uudesta rikoslaista, jossa homosekusaalisuus ei enää ole rangaistavaa. Laki astuu voimaan maaliskuussa 2008. Erityisesti Keski-Euroopassa on ankarasti kritoistu Nicaraguan tilannetta.

Nicaraguassa jäi voimaan tiukka aborttilaki, joka ei salli edes äidin hengen pelastamista.