HIV-määräykset USAhan muuttuvat

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Kun USAhan saapuvan turistin matkalaukusta loytyy HIV-lääkkeitä, hän voikin saman tien varata paluulennon. Jo kahden vuosikymmenen ajan HIV-positiivisia ei ole päästetty Amerikkaan. Nyt on sisäturvallisuusministeriö ilmoittanut, että kieltoa löyhennetään. Rajoituksia kuitenkin jää. Matkaviisumin saa vain 30 päiväksi, ja lääkkeitä pitää olla riittävästi mukana koko matkan ajaksi. Matkavakuutuksen tulee korvata kaikki mahdolliset sairauskulut. On sitouduttava käyttäytymään niin, että tartuntariskejä ei tule.

Maahantulokielto alkoi 1987 pahimman aids-hysterian aikaan. Sen jälkeen maassa ei ole voitu järjestää aids-konferensseja ja monet tärkeät homokonferenssitkin on viety muualle. Chicagon Gay Gamesien aikaan matkustuskieltoa hetkeksi höllennettiin, mutta useimmat eurooppalaiset urheilijat valitsivat mieluummin Montrealin Outgames-kisat.

USAn lisäksi maailmassa on 12 muuta maata, jotka kieltävät HIV-positiivisten maahantulon. Euroopassa on Moldova ja Venäjä. Kiina on äskettäin ilmoittanut helpottavansa määräyksiä.

USAssa on kuollut aidsiin puoli miljoonaa ihmistä. Asiaa tuntevat sanovat, että edelleenkin HIV-lääkkeet kannattaa sijoittaa asperiinien sekaan ja tullissa pitää hymyillä terveesti.
(queer.de)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Maailmalla on 14 valtiota, jotka eivät päästä HIV-positiivisia maahan, ei edes turistimatkalle. Monet näistä valtioista ovat suosittuja lomakohteita, kuten Egypti, USA, Kiina, Tunisia, Etelä-Korea. Malesia, Jemen, Yhdistyneet Arabiemiraatit. Näihin maihin matkusatvien ei kannata tietää HIV-positiivisuudestaan. Pakkotestejä ei kenellekään tehdä rajalla. Muttta jos kertoo, käännytetään rajalla. Näin kävi esim. japanilaiselle turistille, joka kertoi Kiinan rajalla ja joutui palaamaan seuraavalla koneella kotiin.

On myös hyviä uutisia. USAsssa paraikaa mietitään, poistetaanko matkustusrajoitukset. Senaatti on jo siitä päättänyt, muttta nyt odotellaan presidentin kantaa, allekirjoittaako hän lain.


Matkustajille on perustettu sivusto, jossa kerrotaan uusimmat tiedot HIV-rajoituksista. Sivustolla on myös tarkoitus vaikuttaa maailmanlaajuiseen mielipiteeseen. Sivustoa ylläpitää mm. saksalainen aids-hilfe, joka päivittää tiedot useamman kerran vuodessa ulkoministeriön ja ulkomaisten lähetystöjen kanssa yhteistyössä.
http://www.hivtravel.org
Venäjä on mielenkiintoinen jäsen listassa. Jotenkin kuvittelin, että ainakin tässä meidän yhteisellä rajalla Venäjä on HIVin nettoviejä, mutta saattaahan olla, että tämä mielikuva perustuu vaan rasistisiin käsityksiin ja ennakkoluuloihin heteroseksuaalien hillittömästä seksielämästä. =)