Homon voi tunnistaa kävelystä & ruumiinrakente

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • JuhaniV
  • 16

Tällaiseen tulokseen on tultu ainakin USA:ssa yliopistossa tehdyssä kokeessa. Siitä on kerrottu UCLAn uutisissa.

Tutkijat totesivat, että homoseksuaaleilla koehenkilöillä oli useammin epätyypillinen ruumiinrakenne (miehillä tiimalasimalli ja naisilla putkimainen) kuin heterovastineillaan. Liikkuessa homoseksuaalit miehet heiluttivat useammin lantiota ja naiset miesmäisesti hartioita.

Kokeessa kahdeksan miestä ja kahdeksan naista, puolet homoja kävelivät kukin vuorollaan juoksumatolla. Heidät kuvattiin kolmiulotteisella kamerajärjestelmällä, josta aineistosta tutkijat saattoivat mitata tarkasti lantion ja hartioiden liikkeen.

Sen lisäksi 112 satunnaista opiskelijaa sai nähtäväkseen koehenkilön selkäpuolelta kuvatun videon jokaisesta kävelemässä juoksumatolla. Homomies tunnistettiin yli 60% tarkkuudella. Naiskoehenkilöiden arvioinnissa ei päästy satunnaisuutta parempaan tulokseen.

Tutkijat tulivat siihen tulokseen, että on mahdollista tunnistaa ainakin homomies ruumiin muodon ja liikkumisen perusteella.

Uutisjutussa pohditaan myös tuloksen eettistä puolta, esimerkiksi USA:n armeijan homokieltoa.

http://www.newsroom.ucla.edu/page.asp?RelNum=8182

16 kommenttia

Wau, jopa oli valtava otos: 8 miestä ja 8 naista. Vaikuttavaa. Satunnaisotos varmaankin? Vai oliko? Herää vain kysymys, että kuinka kattava otos on koko ryhmille "homoseksuaalit miehet" ja "homoseksuaalit naiset". Entä mitä bi:t heiluttavat kävellessään (muuta kuin käsiä)? Ja ovatko he kehonsa puolesta tiimalaseja, pötkylöitä vai ehkä peräti omenoita? Täytyypä alkaa katsella tuttuja bi-henkilöitä sillä silmällä, ja jokuhan voisi vääntää näistä kävelyheilutuksista vaikka vaikuttavan akateemisen hengentuotoksen: väikkärin. Rahoituksen löytäminen voisi vain muodostua pieneksi ongelmaksi... ja asiaan uskovan ohjaajan löytyminen myös.
Wau, akateemista tutkimusta! Lähdeaineisto on kattavaa ja oikein koottu. Tutkimushypoteesi on hyvinasetettu. Tulokset ovat heti käytettävissä käytännössä! Nyt voi kadulla tunnistaa aika varmasti homon ja me kaikki voimme siirtyä elämässämme eteenpäin... hurraa!
Olen niin kiitollinen tästä tieteellisen tiedon syventymisestä.
Silmäni laajenevat.