Tukea pohjoisen homonuorille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Seksuaalinen tasavertaisuus ry on järjestänyt tukiverkoston, nettisivut ja puhelinpalvelun Pohjois-Suomen nuorille homoille ja muille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville. Alueen kuntien ja järjestöjen työntekijöille tarjotaan tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen arkisista ongelmista.

Projektikoordinaattori Saija Himangan mukaan monilla pienillä paikkakunnilla homoseksuaalisuus on yhä vaiettu ja hävetty asia. Monilla nuorilla homoilla on suuria vaikeuksia löytää kaltaisiaan kotiseudultaan ja samalla nuoret ovat usein jääneet oman identiteettinsä tunnistamisessa ja työstämisessä yksin. Se näkyy muun muassa itsemurhaluvuissa.

Tänä keväänä 30 vuotta täyttävän Setan juhlavuoden teemana on nuoret, ja Pohjois-Suomen hanke on osa teemaa. Hankkeen ajatuksena on parantaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten elämänhallintaa, ehkäistä syrjäytymistä ja edistää heidän mahdollisuuksiaan jäädä asumaan omalle kotiseudulle hyväksyttynä henkilönä. Tämän vuoden loppuun asti kestävä hanke toteutetaan Pohjois-Suomessa yhteistyössä Oulun Setan ja Rovaniemen Setan kanssa, ja siihen on saatu opetusministeriön hankeavustusta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!