Homopoliisien vaikea tie

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Itävallassa homopoliiseilla on jo yli kaksi vuotta ollut oma yhdistys: Gaycops. Siinä on 40 jäsentä, näistä 14 on lesboja. Neljää lukuunottamatta kaikki ovat Wienin alueelta.

Homopoliisi joutuu näkemään kaikenlaista. Yhä edelleen joku kolleega haukkuu esim. ilopojan ryöstämää homoa hintti-roskasakiksi ja kuulostaa siltä, että ryöstö oli ihan oikein sille sialle. Homopoliisi ehkä tunnistaa sormituntumalla paremmin eri väestöryhmiin kohdistuvaa syrjintää, kuin heterokolleega.

Homopoliisi joutuu joskus puolustautumaan sisäisiä syyttelyitä vastaan. Heterokolleega alkaa pelätä lähentelyä vaikka aikaisemmin on oltu vuosikymmeniä työtovereina. Homopoliisien ryhmän vetäjä joutui itse kiusaamisen kohteeksi. Hän kuului erikoisyksikkö Wegaan. Heti kaapista tulon jälkeen alkoi syytösten sarja, mm. huumeiden käytöstä. Syytökset johtivat tutkintaan ja työstä pidättämiseen. Nyt hänet on virallisesti rehabilitoitu. Wega joutuu ottamaan hänet uudelleen töihin. Hän toivoo, ettei enää synny vastaavia ongelmia.

http://www.oe24.at/zeitung/oesterreich/wien/article160481.ece

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Homoja ja naisia kiusataan poliisissa


Helsingin Sanomat kertoi tänään, että viidennes naispoliiseista on joutunut seksuaalisesti ahdistelluksi työpaikallaan. 36 prosenttia on joutunut sietämään seksististä kielenkäyttöä. Saman verran häirintää naispoliisit kokivat jo vuonna 1999. Onko niin, että poliisissa ei opita asiallista suhtautumista?

Itävallassa internetportaali ”oe24” kertoi, että homopoliisit kärsivät syrjinnästä. Poliisien oma järjestö »Gaycops« perustettiin yli 2 vuotta sitten ja siihen kuuluu 40 jäsentä, heistä 14 lesboja. Ks. yllä.
Näinkin voivat olla homopoliisien asiat maailmalla. Suomessa järjestäytyminen vielä puuttuu.
----------------

Saksalaisten homopoliisien 13. valtakunnallinen konferenssi järjestetään 5.-9. syyskuuta Bernaussa lähellä Berliiniä. Tilaisuuden suojelija on Brandenburgin osavaltion sosiaali-, terveys- ja työministeri Dagmar Ziegler. Millaisesta tapaamisesta on kysymys? Tässä aiheita, joita käsitellään:

Keskiviikko
Seminaari: Coming-out poliisin työssä 1. osa, seminaarilaisten omia kokemuksia

Torstai
Seminaari 1: Isaak Behar kertoo elämästään (hän oli natsiaikana piilossa natseilta Berliinissä, vaikka oli juutalainen)
Seminaari 2: Homoseksuaalisuus natsiaikana, ja toisena aiheena: Coming-out poiisin työssä, 2. osa
Konferenssin viralliset avajaiset. Läsnä mm. osavaltion pääministeri, liittovaltion sisäministeri, Berliinin pormestari, valtiopäivien varapuheenjohtaja, Brandenburgin alueen poliisiylijohtaja.
Seminaari 3: Homojen asema Puolassa

Perjantai
Tutustuminen Saksan valtiopäiviin Berliinissä. Keskustelutilaisuus poliitikkojen kanssa
Kiertokäynti hallintokortteleissa

Lauantai
Käynti Sachsenhausenin keskitysleirillä
Seminaari: Keskustelu poliisin ydintehtäväalueista

Sunnuntai
Päätöskeskustelu
http://www.velspol-hessen.de/