Sydney: sit-in cruising-puistossa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Web-sivun livenews.com.au mukaan homo- ja lesboaktivistit järjestävät Sydneyssä sit-in –mielenosoituksen puistossa. Tällä tavoin halutaan protestoida poliisin toistuvia homofobisia toimenpiteitä puistossa kulkevia cruisailijoita vastaan.

CAAH-ryhmän mukaan (community action against homofobia) cruising-puistot ovat olennainen osa homokulttuuria, erityisessti miesten kaapista-tulo-vaiheessa. Paikallinen poliisi on tehnyt kuitenkin puistossa liikkumisen erityisen hankalaksi. On ollut töykeää puhetta ja uhkailuja esim. pippurisumutteen käytöstä, pidätyksiä ilman syytä ja yleensäkin homofobista käyttäytymistä cruisailijoita kohtaan. Äskettäin poliisi haravoi St. Petersin kaupunginosan puistot yhden lauantai-illan aikana kahdeksan kertaa, jotta siveys säilyisi.

Tänään CAAH järjesti sit-inin klo 11-15. Tilaisuuden yksi järjestäjä kertoi, että cruisailijoille jaetaan kondomenja ja ohjekirjanen siitä, millaisia oikeuksia heillä on. CAAH:n mukaan tällainen poliisikontrolli on ajan haaskausta. Pitäisi keskittyä todellisiin rikoksiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!