Helsinki Pride 2024 - yli 100 000 osallistujaa

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren

Helsinki Pride 2024 -tapahtuma huipentui lauantaina 29. kesäkuuta kulkueeseen ja puistojuhlaan. Osallistujia oli yli 100 000.

> KATSO KUVAGALLERIA

Helsingin pride-tapahtuman teemaksi on tänä vuonna valittu Rauha ja toivo. Perusteluna on se, että maailman muuttamiseen tarvitaan molempia. Kesän 2024 tapahtuman suojelija on Helsingin pormestarikunta.

Aamupäivän pilvien ja sateen väistyttyä ja auringon alettua paistamaan kulkueeseen osallistuvia alkoi kokoontua Senaatintorille. Kulkue lähti liikkeelle puoliltapäivin perinteiseen tapaan auringon paistaessa täydeltä terältä. Viimeisetkin kulkueeseen osallistuneet pääsevät liikkeelle kahden aikaan. Kulkueen noin kolmen kilometrin mittainen reitti Kaivopuistoon taittui tunnissa. Reitti kulki Senaatintorilta Aleksanterinkatua, Mannerheimintietä, Pohjoisesplanadia, Fabianinkatua, Eteläistä Makasiinikatua, Kasarmikatua ja Neitsytpolkua puistojuhlapaikalle Kaivopuistoon.

Politiikasta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta tunnettuja kulkueeseen osallistuneita olivat esimerkiksi entinen pääministeri Sanna Marin ja ilmastoaktivisti Greta Thunberg. Valtioneuvostoa edustivat ainakin Kai Mykkänen (kok), Anders Adlercreutz (rkp) ja Sanni Grahn-Laasonen (kok). 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Matkan varrella Kolmen sepän patsaalla joukko Aito avioliitto -aktivisteja oli osoittamassa mieltään. Lisäksi toisaalla poliisi otti kiinni kulkuetta häirinneen henkilön.

Puistojuhlaa alettiin käynnistellä kulkueen kärjen paikalle saapumisen jälkeen kello 13.

Varsinainen ohjelma alkoi puheilla kahden jälkeen. Esillä oli esimerkiksi eheytystoiminnan kieltoa edistävä kansalaisaloite, joka on parhaillaan eduskunnassa valiokuntakäsittelyssä, mutta sellaisenaan vastatuulessa.

Presidentinlinnan edustalla liehuvat pride-liput
Senaatintorilla kulkue järjestäytymässä ennen liikkeellelähtöä
(kuva: Karo Holmberg)
(kuva: Karo Holmberg)
Kulkueen kärjessä moottoripyöräosasto
Migrin näkemystä Venäjän ihmisoikeustilanteeseen hämmästellään.
(kuva: Karo Holmberg)
(kuva: Karo Holmberg)
(kuva: Karo Holmberg)
Valtioneuvoston edustajia
Pride-väkeä Kaivopuistossa
Helsinki Pride -yhteisön edutajia puhumassa puistotapahtumassa
Tapahtuman suojelijoina oli kaupungin pormestaristo
(kuva: Karo Holmberg)
(kuva: Karo Holmberg)

Helsinki Pride 2024 - Instagram

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!