Turku Pride edellyttää mukaan tulevilta puolueilta eheytyshoitojen kiellon kannattamista

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 4
Turku Pride 2023 -kulkue etenee pitkin Kirjastosiltaa. (kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Turku Prideen ovat tervetulleita kaikki tahot, jotka ovat sitoutuneet kieltämään niin kutsutut eheytyshoidot. Turku Pride ry:n hallitus on linjannut poliittisten puolueiden kanssa tänä vuonna tehtävästä yhteistyöstä.

Ns. eheytyshoitojen kieltämiseen tähtäävä kansalaisaloite on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä. Eheytyshoidoilla tarkoitetaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen identiteetin muuttamiseen pyrkivää toimintaa. 

Turku Pride 2024 kesän ja syksyn taiteessa

Turku Pride 2024 järjestetään 26.8.–1.9. Tämän vuoden teemana on "Yhteisö". 

- Haluamme nostaa 10-vuotisjuhliaan viettävän Turku Pride ry:n tämän vuoden teemaksi oman ihanan ja värikkään yhteisömme.

Yhdistys tuo esiin sateenkaariyhteisön valtavan merkityksen lukuisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Yksilökeskeisyyden leimaamassa ajassa moni kärsii yksinäisyydestä. Yhteisöllisyyden vaaliminen lisää hyvinvointia. Oman yhteisön merkitystä korostaa myös se, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt kohtaavat edelleen yhä syrjintää. Niin kutsuttu valittu perhe on joillekin se läheisin ja turvallisin.

Turku Pride ry muistuttaa myös yhteiskunnallisen ilmapiirin koventumisesta, johon liittyy moneen Suomessa vuonna 2023 järjestettyyn pride-tapahtumastaan kohdistuneita vihatekoja. 

4 kommenttia

Mielestäni Tämä turkulaisten linjaama hlbti-sidonnaiseen konkretiaan liittyvä rajaus on erittäin hyvä ratkaisu. Tällaisella vireillä olevaan lakihankkeeseen liittyvällä rajauksella voidaan aidosti seuloa jyvät akanoista. Samalla saadaan osoitettua korjausta vaativaa asiaa.

Myös Helsinki Pride voisi ottaa kiinni tästä linjauksesta, edellisen vuoden todella epäonnistuneen vastakkainasettelua lisäävän ulkoparlamentaarisen politikointinsa jälkeen.
( https://ranneliike.net/blogit/smo/helsinki+pride+pelaa+vastakkainasettelua/27873 )
Ehdottomasti hyvä linjaus Turulta. On hyvä saada pois pride-kulkueesta ja muutenkin toiminnasta puolueet ja firmat, jotka vain pinkki- ja pridepesevät imagoaan ilman mitään todellista kiinnostusta sateenkaariväen olojen parantamiseen. Tässä kannattaa kuitenkin pitää kieli keskellä suuta ja fokus juuri sateenkaariasioissa erityisesti Suomessa, muuten voi käydä kuten Köpiksessä kävi, kun priden järjestäjä alkoi vaatia laajemminkin mukana olioiden kannanottoja, jolloin myös ne sponsorit, jotka olisi haluttu pitää, jättäytyivät pois lisääntyneen politikoinnin takia.
https://www.qx.se/samhalle/varlden/265253/flera-sponsorer-hoppar-av-copenhagen-pride-efter-det-som-kallas-okad-politisering/