Jyväskylä Priden tavaramerkki vaatii lisäselvityksiä - PRH

  • Uutinen
  • Pride
  • jnsto
Patentti- ja rekisterihallitus ei pidä Jyväskylä Priden nykyistä logoa tarpeeksi erottuvana.

Jyväskylän Seta on saanut Patentti- ja rekisterihallitukselta kielteisen välipäätöksen hankkeessaan rekisteröidä tavaramerkin, jotta tapahtuman nimeä ei käytettäisi vastakkaisiin päämääriin,  kertoi sanomalehti Keskisuomalainen 24.1.24.

Kristillistaustainen taho perusti syksyllä Jyväskylä Pride -nimisen yhdistyksen. joka on julkaissut  homo- ja transvastaista aineistoa.  Julkisuudessa oikea Jyväskylä Pride ja ilmeisen vastakkaistavoitteinen tuote menivät ensin sekaisin. 

KSML:n mukaan  PRH katsoi  marraskuussa Setalle lähettämässään välipäätöksessä, että  yhdistyksen hakema tavaramerkki ei erottaudu riittävästi muista markkinoilla olevista tuotteista tai palveluista. Ellei Jyväskylän Seta lähetä PRH:lle lisäselvityksiä maaliskuuhun mennessä, sen hakemusprosessi raukeaa, sanoo KSML

PRH:n johtava neuvontalakimies Tuulimarja Myllymäkisanoi KSML:lle, että pelkkä tapahtumapaikan yhdistäminen yleisesti käytössä olevaan Pride-sanaan ei ole välttämättä riittävän erottautumiskykyinen, ellei tapahtuma ole "saavuttanut vakiintunutta asemaa paikkakunnalla." Oulu Pride on aiemmin onnistunut rekisteröinnissä, koska tavaramerkkiin sisältyi myös kuva.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Mikäli Setan Jyväskylä Pride onnistuu saamaan tavaramerkin,  muut toimijat eivät voi enää käyttää Jyväskylä Priden nimeä samankaltaisia tuotteita myydessään tai samankaltaisia tapahtumia järjestäessään. Myönteinen tavaramerkkipäätös astuu voimaan ellei siitä tehdä väitettä kahden kuukauden sisällä päätöksestä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!