Vatikaani sallii samaa sukupuolta olevien parien siunaamisen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Paavi Franciscus hyväksyi maanantaina asiakirjan, joka sallii samaa sukupuolta olevien parien siunaamisen. Siunaamista ei kuitenkaan saa pitää katolisena rituaalisena, eikä siunaus saa tapahtua siviililiittojen solmimisen tai häiden yhteydessä.

Asiasta ovat kertoneet esimerkiksi uutistoimistot AFP ja Reuters.

Katolisen kirkon näkemyksen mukaan avioliitto kuuluu vain miehen ja naisen väliseen suhteeseen, eivätkä samaa sukupuolta olevien liitot kuulu Jumalan suunnitelmaan. Katolisen kirkon virallisen opetuksen mukaan homoseksuaalisuus ei sinänsä ole syntiä, mutta homoseksuaaliset teot ovat. Samaa sukupuolta olevien suhteet nähdään katolisessa kirkossa "poikkeavana käyttäytymisenä" ja samaa sukupuolta olevien väliset seksuaaliset suhteet "itsessään häiriintyneenä". 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Paavi Franciscus on kuitenkin viime vuosina viestinyt jonkinlaista hyväksyntää samaa sukupuolta olevien parisuhteille. Esimerkiksi syksyllä 2020 hän kertoi kannattavansa parisuhdelainsäädäntöä, joka ei kuitenkaan ole avioliittoon rinnasteinen. Nyt paavin hyväksymässä asiakirjassa todetaan, että siunaus ei laillista samaa sukupuolta olevien parien liittoja, vaan se olisi merkki siitä, että "Jumala toivottaa kaikki tervetulleiksi". 

Monien katolisen kirkon pappien tiedetään siunanneen samaa sukupuolta olevia pareja ja näiden liittoja.

1 kommenttia

Tässä näkee, miten typerä läski pervo Paavi on. Siellä Afrikassa teki adoratiota ihmisten edessä. Ei tee puhdistusta kirkossaan, vaikka se ryvettyy skandaaleissa toisensa perään eikä irtisano lapseen sekautujia: ei maksa uhreille korvauksia, vaikka istuu rahakasan päällä. Varsinainen syntisäkki ja musta piru. Nyt tämä pieni myönnytys. Yrittää pitää liberaalit kirkossa? Aivokuollut.