Hlbti-kielteistä sanomaa edistävä yhdistys kaappasi Jyväskylän pride-tapahtuman nimen

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Jyväskylä Pride -nimen ottaneen yhdistyksen verkkosivustolla on runsaasti viitteitä Jyväskylän Setan jo vuosia järjestämän tapahtuman Jyväskylä Pride -nimeen.

Syyskuussa yhdistysrekisteriin merkitty Jyväskylä Pride ry levittää hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuutta kyseenalaistavaa viestiä. Yhdistyksestä uutisoi Keskisuomalainen

Jyväskylän pride-tapahtuman nimeen viittaavaa osoitetta käyttävällä verkkosivustolla värimaailma ja kuvasto tuovat mieleen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuutta edistävien toimijoiden verkkosivustot. Näistä poiketen sivustolla on esillä esimerkiksi Raamatun tekstejä, joissa voi olevan kielteistä suhtautumista homoseksuaalisuuteen. Lisäksi esillä on kirjoituksia, joissa suhtaudutaan kielteisesti seksuaaliseen, sukupuoliseen ja perhemallien moninaisuuteen. 

Yhdistys kertoo, että sen tarkoituksena on "edistää ihmisarvoja sekä totuudenmukaista informaatiota pride ja sukupuoliasioista". Yhdistyksen verkkosivustolla viitataan esimerkiksi "sateenkaari-ilmiöiden haittapuolista" uutisoimiseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jyväskylän Seta on järjestänyt Jyväskylä Pride -nimistä tapahtumaa jo vuosien ajan. Vuonna 2011 Jyväskylän pride-tapahtuma oli nimeltään Half Pride, mutta vuonna 2019 Jyväskylän Seta ry:n järjestämän tapahtuman nimi oli Jyväskylä Pride.

Patentti- ja rekisterihallituksessa yhdistyksen perustamisilmoitus on käsitelty 31.8.2023 ja merkitty yhdistysrekisteriin seuraavana päivänä. Rekisterin tiedoissa mainitaan myös yhdistykseen liittyvä 18.10.2023 saapunut vireillä oleva valvonta-asia.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!