Yhdysvalloissa NFL-seuran kuntovalmentaja kertoi homoseksuaalisuudestaan

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-seura Jacksonville Jaguarsin kuntovalmentaja Kevin Maxen on kertonut homoseksuaalisuudestaan. Maxen, 31, toivoo voivansa näyttää ratkaisullaan esimerkkiä muille.

- En halua kokea, että minun olisi valehdeltava siitä ketä tapailen tai miksi asun jonkun muun kanssa. Haluan olla tukemassa ihmisiä elämään heidän haluamallaan tavalla. Samalla haluan itsekin elää ja olla pelkäämättä ihmisten reaktioita, Maxen kertoi ratkaisustaan haastattelussa Outsportsille.

Maxel pohti pitkään homoseksuaalisuutensa julkista kertomista. Lähipiin tuki lopulta rohkaisi asiassa. 

Maxen on seurustellut kumppaninsa Nickin kanssa yli kahden vuoden ajan. Hän kertoo ymmärtäneensä oikeutensa rakastaa ja tulla rakastetuksi. Hän toteaa muidenkin valmentajien puhuvan omista kumppaneistaan - ja kokenut syyllisyyttä siitä, ettei itse voinut toimia samoin.

Työnantaja Jacksonville Jaguars tukee Maxenin päätöstä. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Outsportsin mukaan Maxen on Pohjois-Amerikan suurissa miesten sarjoissa ensimmäinen kaapista tullut homoseksuaali miesvalmentaja. WNBA-valmentaja Curt Miller kertoi homoseksuaalisuudestaan vuonna 2015.

Kesällä 2021 NFL-liigan pelaaja Carl Nassib ketoi homoseksuaalisuudestaan. Hän on ensimmäinen kaapista aktiiviurallaan tullut pelaaja NFL:n historiassa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!