Oikeusministeriö poisti sateenkaaritunnukset

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 2
Kansliapäällikkö Pekka Timonen. Kuva on nimitystiedotteesta 2018. Kuvalähde. VNK:n tiedote.

Oikeusministeriön kansliapäällikkö  Pekka Timonen kertoi ohjeistaneensa  sateenkaarilogon poistamisen ministeriön sivuilta, koska "verkkosivujen tulee olla kulloisenkin hallitusohjelman mukaisia".  Timonen kiistää Helsingin Sanomissa erityisen poliittisen ohjauksen, mutta kertoi ministeri Leena Meren (PS) "kommentoineen" asiaa. 

Sateenkaarilogo oli ministeriön sivuilla edellisen Sanna Marinin (SDP) hallituksen ohjelman peruina. 

Timonen viittasi kristillisdemokraattien arvosteluun siitä, että valtioneuvoston virkayksikkönä oli osallistunut pride-tapahtumaan. 

”Kristillisdemokraatit kiinnitti huomiota asiaan, ja myös meidän oma ministerimme  kommentoi asiaa. Annoin pian tämän jälkeen ohjeen, että kun joka tapauksessa Pride-tapahtumaan liittyvä materiaali verkkosivuiltamme poistetaan, niin myös edellisen hallitusohjelman mukaiset sateenkaaritunnukset poistettaisiin siinä samalla”, Timonen sanoo Helsingin Sanomien nettiuutisessa (17.7.23).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kansliapäällikön mukaan kyse ei ollut poliittisesta ohjauksesta ministeriltä tai tämän esikunnalta, vaan hänen omasta päätöksestään.

”Sateenkaarityö on ollut iso osa työtämme, ja me olemme virkamiehinä olleet siihen sitoutuneita. Mutta ministeriön ja sen verkkosivujen tulee aina olla kulloisenkin hallitusohjelman mukaisia. Verkkosivut eivät muutu hetkessä, vaan vähitellen, mutta kun tämä jännite tämän asian osalta nousi esiin Pride-keskustelun yhteydessä, niin tämä sitten ratkaistiin", sanoi kansliapäällikkö. 

2 kommenttia

Hallitusohjelmassa taidetaan mainita seksuaalivähemmistöt yhdessä virkkeessä, mutta esimerkiksi väkivallattomuus osiossa ei mainita ollenkaan. Voidaanko tämä tulkita niin, että seksuaalivähemmistöjä ei suojella koulukiusaamiselta tai muulta väkivallalta, koska se ei ole edes mainitsemisen arvoinen asia? Sateenkaariväki loistaa poissaolollaan hallitusohjelmassa. Sateenkaariväen hyvinvointia ei tämä hallitus lisää. Meitä ei arvosteta ihmisinä, yksilöinä eikä kansalaisina sen vertaa.
Jos tämä epäpyhä hallitus jatkaa toimintaansa, niin kyllä kaikki vähemmistöt saavat tuta kaiken mahdollisen negatiivisen. Oli mikä tahansa vähemmistö niin pakkasta tulee. Usean vähemmistön jäsen voi vaikka menehtyä väkivallan ja sorron kokemiseen.