Naton arvot rassaavat Suomen äärikristillisiä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 2

Naton tasa-arvohenkisyys on saanut synkkiä kommentteja suomalaisen kristillisyyden äärilaidoilta.  "Konservatiivisen kristillisyyden kannalta Suomen NATO-velvoitteet ovat varsin ajatuksia herättäviä", sanoo  Patmos-radiossa useita lähetyksiä  juontava  teol.tri Juha Ahvio  aseman ohjelmassa.

Parillakymmenellä  FM-taajuudella  ja netissä kuuluva Patmosradio  heijastaa usein amerikkalaisen kristillisen oikeiston näkemyksiä.

"Naton ja "Biden-USA:n"  eliittipiireissä  arvokonservatiivisen seksuaalietiikan kannattaminen itsessään lasketaan nykyään autoritaarisuuden ja terroristisuuden oireeksi, joidenka juurisyyt on tuhottava, edistyksen ja vapauden nimessä", Ahvio kertoo maaliskussa tallennetussa lähetyksessä.

"Naton turvallisuuspoliittisiin ihmisoikeusvelvoitteisiin lukeutuu  sateenkaari-seksuaalivallankumouksen ja sen edustamien YK:n  radikaalinäkemysten ja vapaan abortin edistäminen", sanoi Ahvio.  "Nämä ovat juuri sitä tasa-arvoa edistävää ihmisoikeus- ja kehityspolitiikkaa, jonka harjoittamista ns länsi nyt globaalina vaatimuksena.

"Ideologiaan pakotetaan"

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Patmos-radion ohjelmissa on kerrottu Yhdysvaltain asevoimissa jatkuvan  "täysimittainen sateenkaari-ideologiaan pakottaminen", jonka radio kertoo alkaneen Clintonin ja Obaman kausina, eikä täysin pysähtynyt  Bushin tai Trumpin aikoina, vaikka Trump sitä (ohjelman sanoin) "osaltaan hidasti".

Joe Bidenin hallinto on jatkanut woke-muutosta USA:n asevoimissa siten, että  henkilökunnalle järjestetään monimuotoisuuskoulutusta.  "Armeijan palveluksessa olevien, myös  sotilaspappien,  tulee mukautua sateenkaari-ideologiaan, tai kärsiä sitten seurauksia urakehityksessä", kertoi radio. Ohjelmassa todettiin Bidenin pitävän LGBTQ-oikeuksia ihmisoikeuksina ja tämän olevan ulkopolitiikan syvää ydintä.

Radiossa kuvattiin puolustusministeri  Lloyd Austinin aloittaneen "ääriaineisten puhdistuksen puolustusvoimista".  "Jos et edusta sateenkaari-ideologiaa tai suhtaudut siihen kriittisesti, olet sisäinen uhka USA:n asevoimissa ja  uhka koko USA:n puolustukselle."

Ahtion mukaan  USA:n korkein sotilasjohto määrittelee sisäisiksi vihollisiksi heidät, jotka tähän saakka ovat  Ahtion mielestä muodostaneet asevoimien selkärangan, "etelävaltiolaiset ja konservatiivis-kristillisiin arvoihin sitoutuneet miehet".  "Nyt näistä  ryhmistä on enää vaikea rekrytoida, koska siellä on kärkeen nostettu radikaali feminismi, genre-sateenkaari-ideologia joita USA:n nykyinen johto pitää länsimaiden länsimaisten arvojen ytimeen lukeutuvina." 

"Ilmastonmuutoksen edellyttämät  globalistisen vihreät vastatoimet, tarvittaessa WHO-henkiset pandemiatoimet, terrorismin torjunta sekä varsinkin epätasa-arvon torjunta ja YK-henkisen ihmisoikeuspolitiikan ajaminen ja globaalin kehityspolitiikan harjoittaminen  ovat nyt myös Suomelle suoria NATO-velvoitteita", summasi Ahvio.  

Patmos-radiossa on käsitelty kevään aikana amerikkalaisten konservatiivikristittyjen sisäisen mielipidekentän kehittymistä. Ns tunnustuksellista luterilaisuutta  USA:ssa edustavan Missouri-Synodin piirissä on noussut liberaalimpaa ajatustapaa. "Protestanttisten kirkkojen rappetumista" käsitelleessä ohjelmassa todettiin, että vaikka Englannin anglikaanit ovat turmeltuneet, Afrikassa löytyy vielä perinteistä linjaa. 

Äskettäin valtaan tulleen Suomen hallituksen piiristä on otettu etäisyyttä  sateenkaariajatteluun kotimaisella tasolla, mutta ei ole toistaiseksi kommentoitu Suomen asennoitumista kansainvälisellä tasolla 

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, ministeri  Sari Essayah arvosteli voimakkaasti  Valtioneuvoston kanslian ja ministeriöiden osallistumista Helsingin Pride-kulkueeseen 2023.  Essayah linjasi, ettei nykyisen hallituksen aikana näin enää tapahtuisi.  Oliko kyseessä kaikkien puolueiden kanta, jäi kuitenkin epäselväksi.  Naton arvopohjaa  Essayah ei ole tiettävästi kommentoinut.

2 kommenttia

Jos "arvokonservatiivisen seksuaalietiikan kannattaminen itsessään" tarkoittaa sitä, ettei katso voivansa elää siitä poikkeavien ihmisryhmien kanssa rinnakkain yhdenvertaisin ehdoin, on ihan luontevaa että moisen katsomuksen julkituomista ja täytäntöön panemista rajoitetaan liberaalissa demokratiassa muita enemmän. Samoinhan menetellään esim. rasististen näkemysten osalta, joita Yhdysvaltain eteläisten osavaltioiden miespuolisen väestön keskuudessa luulisi myöskin riittävän. Liberaalidemokraattinen yhteiskuntajärjestelmä kun nyt vain sattuu perustumaan ajatukselle, että keskenään eri mieltä olevat ja erilailla elävät ihmisryhmät elävät rauhanomaisesti rinnakkain lain edessä keskenään yhdenvertaisina, Mitä enemmän lähtee omassa ajattelussaan siitä, että oma vapaus edellyttää erilailla ajattelevien ja elävien suhteellisen vapauden rajoittamista, sitä enemmän joutuu siitä myöskin tinkimään.

Suomen PS:n ja KD:n kaltaiset puolueet erottavat Putinin Venäjän ajamasta yhteiskuntanäkemyksestä etenkin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohdalla yksinomaan historiasta juontuvat kansalliset antipatiat. Hengenheimolaisensa ovat useassa EU- ja NATO-maassa, kuten esimerkiksi Unkarissa, jossa pitkälti vastaava kahden puolueen koalitio hallitsee, varsin avoimesti putinisteja. Puolassa taas on sama historiallinen antipatia kuin Suomessa, mutta maan PS- ja KD-henkinen hallitus eroaa yhteiskuntavisioltaan Putinin Venäjästä lähinnä siinä, että puhuvat venäjän sijasta puolaa. Muiden puolueiden soisi Suomessa ottavan nämä kaappiputinistiset yhteydet huomioon hallitusyhteistyökuvioita miettiessään.
Evankelikaalinen hihhulointi ei ole minusta edes kristinuskoa, vaikka jeesustelevat. Minusta se on valheideologia. Sitäpaitsi nuori mies, joka oli ns pastorina tällaisessa liikkeessä kertoi, että he keksivät kaikenlaista eli pelkkää showta.
Tämä on iso ongelma esimerkiksi Brasiliassa, missä evankelikaaliset ryhmät menivät Bolsonaron taakse. Trump käytti näitä myös hyväkseen. Seurauksena on aina kaaos. Onneksi nämä molemmat miehet jäivät kiinni rikoksista.
Minulla on tällainen tuttu, niin mä en jaksa kuunnella sitä höpöhöpöä mitä tulee hänen suustaan. Aivan taikauskoa. Ei ole mitään pohjaa. Tämä mies ei tiedä, että olen homo.
Olen sanonut, että kuulun perinteiseen kirkkokuntaa, vaikka en kuulu kirkkoon.
Olen vain tokaissut, että ” minä en käsitä teidän juttuja ”.
Minusta olisi hyvä pitää mielessä, että nämä ryhmät eivät välttämättä puhu totta, vaan he elävät tällä: se on heidän työnsä ja leipäpuunsa.
Tosi ikävää on, että halutaan kuunnella näitä vainoharhaisia vääristelyjä. Sen seurauksena sateenkaari ihmiset eivät työllisty. Minusta kova hinta. Minusta voisi jopa pohtia, miten fasistisia nämä kristilliset ryhmät ovat. Uskontoa ei saisi sekoittaa politiikkaan. Israelissa nähdään, mihin johti. Olisiko tässä syynä, että syntyvyys on suuri ja sillä saivat enemmistön?
Sitten on tämä, että pitäisi edistää naisten tasa-arvoa entisestään. Naisten asema on edelleen huono. JA tämä seikka, että aika menee vain yhteen suuntaan, mikä on universumin laki. Menneisyyteen ei voi palata! Ei koskaan.