Wienin pride-kulkue kohteena suunnitellulle terroriteolle

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 2
Wienin pride-kulkue Ringstraßella lauantaina 17.6. (kuva: IMAGO / Isabelle Ouvrard / ImagoImagesStock / Lehtikuva)

Itävallan turvallisuuspalvelu kertoo estäneensä suunnitellun hyökkäyksen Wienin lauantaiseen pride-kulkueeseen. Pride-kulkueeseen osallistui noin 300 000 ihmistä.

Asiasta kertovat Reuters ja AFP.

Poliisi on pidättänyt kolme henkilöä, joita on epäilty terroristijärjestö Isisin kannattajiksi. Jo aiemmin poliisin seurannassa olleet epäillyt pidätettiin ennen kulkuetta. Nuoret 14-, 17- ja 20-vuotiaat miehet olivat olleet yhteydessä netin välityksellä. Itävallan sisäministeriö kertoo tiedotteessaan, että epäillyt olivat keskittyneet pride-kulkueeseen mahdollisena hyökkäyksen kohteena. 

Poliisi kertoi pride-kulkueen järjestäjille mahdollisesti suunnitellusta hyökkäyksestä vasta sunnuntaina, koska osallistujiin ei kohdistunut selkeää vaaraa, eikä kulkueeseen osallistuneissa haluttu herättää huolta. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Terrorismin päämääränä on aiheuttaa ahdistusta ja pelkoa yleisössä. Tehtävämme on myös estää sitä tapahtumasta, kertoo kotimaan tiedustelupalvelun johtaja Omar Haijawi-Pirchner.

Pidätetyt ovat tiedustelupalvelun johtajan mukaan Itävallan kansalaisia, joiden tausta on Bosniassa ja Tsetseniassa. Poliisi löysi epäiltyjen kodeista aseita, kuten veitsiä, heittotähden ja ilmapistooleita ja ilmakivääreitä. Hyökkäykseen epäillyt olivat suunnitelleet myös ajoneuvon käyttöä.

2 kommenttia

abrahamikkoja sikamaisesti kismittää, kun ihmiset rakastavat ja iloitsevat siitä.

Toivottavasti tietyn uskonnon lahkon kaasuhyökkäilijäterroristit eivät Helsingissä hinkua taas tänä vuonna, kun Treella ovat jo häiriköineet (kanan)muniaan myöten.

Tosin maassammehan on nyt tilanne että ministeriksi on tulossa eräästä puolueesta henkilö, joka muutama vuosi sitten oli Turussa puhumassa, sittemmin kielletyn äärioikeistolaisen natsihenkisen puolueen kokouksessa.
Kyseessä kyllä taisi olla Turun islamilaisen terrori-iskun uhreille pidetty muistotilaisuus. Siihen osallistujien joukossa oli toki myös PVL:n jäseniä, mutta ei se ollut PVL:n tilaisuus, eikä PVL ole myöskään ollut mikään puolue. Kyseinen terroristi oli muuten harkinnut myös homoja iskujensa kohteeksi poliisin mukaan.