EU:n perusoikeusvirasto kartoittaa sateenkaari-ihmisten hyvinvointia kyselytutkimuksella

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien elinloista, avoimuudesta ja koetusta syrjinnästä kerätään tietoa koko Euroopan tasolla järjestyksessään kolmannessa kyselytutkimuksessa.

Ensimmäisessä tutkimuksessa kategoriat olivat lesbot, homot, biseksuaalit ja transihmiset. Vuoden 2019 selvitykseen tulivat mukaan intersukupuoliset ja tällä kertaa mukana on myös queer-identiteetti.

Euroopan perusoikeusviraston tutkimuksella tuetaan lainsäädännön ja muiden toimenpiteiden kehittämistä ihmisten yhdenvertaisen kohtelun takaamiseksi. Tuloksia pidetään yhtenä tärkeimmistä aineistoista edistää sateenkaari-ihmisten hyvinvoinnin ja oikeuksien toteutumista Suomessa.

Vastaukset käsitellään nimettömästi siten, ettei kenenkään ole mahdollista tunnistaa yksittäisiä vastauksia, kun tulokset esitellään. 

Kysely on Euroopan unionin perusoikeusviraston (FRA) teettämä. Teknisestä toteutuksesta huolehtii tilastokonsultointiyritys Agilis ja Metron Analysis ja viestinnästä HLBTI-yhteisön viestintään keskittyvä organisaatio Homo Evolution. Tulokset julkaistaan vuonna 2024.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suomessa kyselyn levittämisen koordinoinnista vastaa Seta.

Setan mukaan Suomesta kyselyyn vastasi 2019 yhteensä 4 711 henkilöä, ja nyt tavoite on nostaa vastaajamäärää ja tavoittaa ryhmiä, jotka jäivät viimeksi liikaa katveeseen. Näitä ovat bi-miehet ja intersukupuoliset.

Kyselyyn vastaamiseen menee aikaa noin 20 minuuttia, ja vastata voivat kaikki yli 15-vuotiaat. Linkki tutkimukseen on https://www.lgbtiqsurvey.eu/lgbtiq/?campaign_id=42&lang=fi_FI ja vastaamiseen on aikaa heinäkuun loppuun asti.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!