Suomalaispuhuja joutui hyökkäyksen kohteeksi Tallinnassa priden yhteydessä järjestetyssä tilaisuudessa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Suomalaispuhujan kimppuun käytiin Tallinnan Pride-tapahtuman yhteydessä järjestetyssä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien kristittyjen tilaisuudessa. Asiasta kertovat esimerkiksi virolainen Postimees-lehti ja viron yleisradioyhtiö ERR.

Tilaisuus järjestettiin X Baarin tiloissa sunnuntai-iltapäivänä. Paikalla ei ollut tilaisuuteen osallistuneiden ja henkilökunnan lisäksi muita asiakkaita.

Tilaisuuden järjestänyt Geikristilaste Kogu kuvaa hyökkäyksestä uskonnollisesti motivoituneeksi viharikokseksi. 

- Tänään Tallinnassa tapahtui viharikos, jolla oli uskonnollinen motiivi, järjestö kertoi Facebookissa julkaistussa tiedotteessa.

Hyökkäyksen kohteeksi joutunut on suomalainen pastori Patrick Tiainen. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tilaisuuden aikana paikalle oli saapunut venäjää puhunut siististi pukeutunut 25-vuotias mies. Noin kymmenen hengen seurueen pariin pöydän ääreen istuttuaan tämä oli kysynyt kuka puhuja on, ja sen jälkeen hyökännyt Tiaisen kimppuun. Hyökkääjä oli huutanut Jumalan vihaavan homoseksuaaleja. Muut osallistujat ja baarin henkilökunta olivat taltuttaneet hyökkääjän. Vakavammin loukkaantuneen Tiaisen lisäksi myös kaksi muuta henkilöä saivat vammoja. Loukkaantuneet vietiin sairaalaan.

Tiainen kertoi tapahtuneesta itse Instagramissa sunnuntaina.

- Tänään Baltic Priden päätöspäivänä puhuin Tallinnassa järjestetyssä tilaisuudessa. Olin juuri pyytänyt anteeksi läsnäolijoilta sitä, miten Jumalan nimissä on satutettu ja loukattu, kun nuori mies astui paikalle kysyen missä homo pastori on. Hän löi ja pyrki puukottamaan, mutta torjuin kädellä niin, että puukko sivalsi vain silmäkulmaa ja käsivartta, kirjoittaa Tiainen.

- Ystäväni torjui toisen iskun kunnes mies saatiin maahan, hänen yhä huutaessa jumalan kostoa. Haavat on tikattu, mutta kasvojen luita on sirpaleina.

Tiainen kiittää sivullisia rohkeasta toiminnasta, samoin poliisia, ensihoitajia ja päivystyksen henkilökuntaa.

Tilaisuuden järjestäjän mukaan hyökkääjä on Venäjän kansalainen. Poliisi on ottanut kiinni tekijäksi epäillyn.

1 kommenttia

Suomalaispuhujan kimppuun hyökännyttä 25-vuotiasta Venäjän kansalaista saattaa uhata vankeusrangaistuksen lisäksi myös karkotus Virosta (
https://news.err.ee/1609005233/interior-minister-man-who-attacked-gay-pastor-can-be-deported ). Mies on ilmeisesti aiemmin esitellyt tunnuksia, joilla tuetaan Venäjän sotatoimia Ukrainassa.

Viron sisäministeri Lauri Läänemets kritisoi näkyvässä asemassa olevia poliitikkoja ja uskonnollisia vaikuttajia, jotka kylvävät vihaa vähemmistöjä kohtaan.