Baltic Pride 2023 Tallinnassa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1

Tallinnan vanhassakaupungissa järjestettiin lauantai-iltapäivänä Baltic Pride tapahtuman kulkue. Kulkue lähti yhden aikaan liikkeelle Harju-kadulta ja eteni vanhankaupungin läpi Raatihuoneentorin kautta ulkoilmatapahtumapaikalle. Piknik-henkiseen ulkoilmatapahtumaan kuului esimerkiksi konsertti.

Paikallaolijoiden mukaan kulkue oli ennätyksellisen suuri.

Uutismedia Delfi kertoo kulkueen sujuneen rauhallisesti ja iloisissa merkeissä, eikä poliisille ole tullut tapahtumaan liittyviä tehtäviä. Tapahtuman alussa jotkut nuoretmiehet olivat kuitenkin huudelleet kulkueeseen kokoontuville asiattomuuksia. Poliisin keskusteltua nuortenmiesten kanssa huutelu loppui.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Myös Viron yleisradioyhtiö ERR:n verkkosivuilla on katsottavissa kuvagalleria pride-kulkueesta ja kuvia on myös tapahtuman Instagram-tilillä.

Baltic Pride 2023

Vuorovuosin Baltian kolmessa maassa kiertävä Baltic Pride -viikko järjestettiin nyt Viron pääkaupungissa Tallinnassa. Pride-viikko alkoi tiistaina 6. kesäkuuta ja jatkuu sunnuntaihin asti. 

Virossa käydään parhaillaan keskustelua avioliiton avaamisesta myös samaa sukupuolta oleville pareille. Asia kuuluu oikeistoliberaalin hallituksen suunnitelmiin. Sen sijaan konservatiiviset oppositiopuolueet vastustavat hanketta, ja ne ovat heitelleet kapuloita rattaisiin, esimerkiksi esittämällä satoja muutosehdotuksia lakiesitykseen. Virossa samaa sukupuolta olevat parit voivat nykyään solmia parisuhdesopimuksen, mutta kaikkia siihen liittyviä pykäliä ei ole toistaiseksi onnistuttu saattamaan voimaan. Lisäksi ulkomailla solmitut samaa sukupuolta olevien avioliitot tunnustetaan.

1 kommenttia

Nämä ovat niin liikuttavan tavallisia ihmisiä - ja silti heidän kimppuunsa hyökätään raukkamaisesti monelta suunnalta. Nämä eivät tee pahaa kärpäsellekään.