Uusi DTM avataan Teurastamolle

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 10

Dtm:n neljäs versio avataan Helsingin Teurastamolle. Uuden yökerhon avajaisia on suunniteltu juhlittavan kesään 2023 mennessä.

DTM avaa ovensa Helsingin Teurastamolla. Vanhaan teollisuuskiinteistöön nousevan ravintolan rakennuslupa on myönnetty hiljattain ja rakennustyöt aloitetaan pian.

DTM kertoo lupaavansa pitää kiinni perimmäisestä luonteestaan; DTM:ään jokainen on tervetullut sellaisena kun on. Tanssilattioita on luvassa kaksi, joista molemmilla on oma musiikkityylinsä ja tunnelmansa. ”Rakenteilla on historian upein DTM, joka pärjää kirkkaasti myös kansainvälisessä vertailussa”, ravintolapäällikkö Tomi Häkkinen kertoo.

DTM  kertoo olevansa olemassa tarjotakseen elämyksiä ja kohtaamisia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ihmisille ja heidän ystävilleen.

- DTM:ssä ollaan innoissaan siitä, että klubi pääsee jälleen tarjoamaan unohtumattomia iltoja asiakkailleen. On moni rakkaustarinakin saanut alkunsa juuri DTM:n tanssilattialla. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Teurastamon teollisuusmiljöö on tavintolan mukaan kuin luotu klubia varten. Uusi sijainti on keskeinen kaupungin laajentuessa ja bilekeskittymän siirtyessä yhä enemmän pois ydinkeskustasta. DTM:n uuteen ympäristöön mahtuu elämää. ”Legendaarinen DTM tuo Teurastamolle upeaa värikkyyttä, energiaa ja moninaisuuden juhlaa! Alueen ympärivuotinen elävyys kasvaa merkittävästi”, iloitsee Teurastamon aluetta hallinnoivan Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer.

Uuden yökerhon pääsuunnittelusta vastaa Arkkitehdit Eve Sarapää ja sisustusarkkitehtuurin on visioinut Studio Joanna Laajisto. ”On kunnia olla mukana suunnittelemassa uusia tiloja Helsingin legendaarisimmalle yökerholle”, Eve Sarapää kertoo. ”Teurastamolla on rouhea identiteetti ja jännittävä tarina osana Helsingin teollista historiaa. Rosoiset pinnat ja hämyinen teollisuushallin tunnelma ovat todella inspiroiva lähtökohta lähteä suunnittelemaan tiloja juuri DTM:lle”, hän luonnehtii.

Teurastamon alue kaupunki- ja ruokakulttuurin keskittymä

Vuonna 1933 rakennettu Teurastamo on Helsingin itäisessä kantakaupungissa Tukkutorin alueella sijaitseva kaupunki- ja ruokakulttuurin keskittymä. Kehittyvällä alueella Kalasataman kupeessa toimii jo ennestään useita ravintoloita ja baareja, sekä mm. kahvila, tislaamo ja taidegalleria. Nyt alueen tarjontaan lisätään yökerho, kun DTM rakennetaan Teurastamon päärakennukseen entisen noutomyymälän ja varaston tiloihin. Uuden yökerhon osoite on Työpajankatu 2.

DTM osa varhaista suomalaista hlbti-ravintoloiden historiaa

Suurimmaksi osaksi Seta säätiön omistama Ravintola Oy Afrodite avasi Don't Tell Mama -nimellä toimivan hlbti-vähemmistölle suunnatun yökerhon Helsingin Annankadulla vuonna 1992. Ravintola Oy Afroditen toiminta oli käynnistynyt jo vuonna 1984 Gay Gambrini -ravintolan avaamisen myötä Isolla Roobertinkadulla. Vuosituhannen vaihteen jälkeen DTM:n toiminta siirtyi lähelle juuria Isolle Roobertinkadulle. Talousvaikeuksiin ajautunut Ravintola Oy Afrodite haettiin myöhemmin konkurssiin. Vuonna 2012 dtm jatkoi Mannerheimintiellä uusien omistajien voimin.

10 kommenttia

Taitaa olla aika hyvä veto perustaa bilepaikka juuri tuonne, jossa (musiikki)melusta ei ole häiriötä muille. Lisäksi lienee mahdollisuus isommallekin kesäterassitouhulle. Jo jonkin aikaa yöelämä on laajentunut Helsingissä ydinkeskustastan ulkopuolelle. Kalasataman-Hermannin alue kasvaa jatkuvasti. Kyljessä ovat tiheästi asutut vanhat Kallio, Alppiharju ja Sörnäinen - ja liikenneyhteydet ovat hyvät joka suuntaan: pari metroasemaa puolen kilometrin päässä, keskeiset bussilinjat ja raitiovaunut kulkevat kohtuullisen läheltä. Alueella alkaa muutenkin olla vilkasta tapahtuma- ja kulttuuritarjontaa. Läheisessä Redin kauppakeskuksessa on sateenkaarimyönteinen baari Haavi.
Vielä nykyiselläänhän syrjäisessä paikassa tuo on ja liikenneyhteydet koko Pks asuvia sateenkaari-ihmisiä ajatellen tuonne ovat kehnohkot, ajallisesti rajoittuneet ja monen mutkan takana useimmille, mikä näkyy varmasti tuolla hiljaisena arkipäivien asiakasmääränä, kun puolenyön pinnasta aamuun asti liikenne tuolla on lähinnä vain taksikyytien ja fillarointien varassa.
Sama toki vaivannut Hämeentien Kaiku-keskittymääkin.

Mutta toisaalta tietyllä tapaa syrjässä oli myös Iso-Roban DTM:kin.
Ja Suvilahteen kaavailtua, suunniteltua halli-viihdekeskusta ajatellen (montako vuotta tuon toteutuminen sitten viekään) ennakointipaikka tuo siitä muutaman korttelin päässä oleva Teurastamo toki on.

Ihan vierestä uupuu tuolla kuitenkin myös hotellitiloja, toisin kuin keskustojen alueilla on.

Kesäpihaterassimahdollisuus tuolla varmasti on ja toteutettaneenkin, joskaan sitä ei tuolla kadun varteen saa, eikä muutenkaan likimainkaan samanlaiseen kaupunkielämäympäristöön, kuin keskustassa, eikä edes viereisen Redi-kauppakeskuksen alueeseenkaan verrattavana. Mutta toki samanhenkisten terassina, mikä osalle riittäneekin. Tuo paikkahan ei muutenkaan ole millään lailla poikkeamisluonteinen, vaan sinne on aivan erikseen nimenomaan taivallettava.

Toivottavasti Helsingin kaupunki, tuon paikan vuokranantajataustanakin, älyäisi vahvistaa arkipäivienkin yöliikennettä.

Oma riskimomenttinsa tuolla paikalla on toki myös se, että sen lähikatukulmat ovat melko hiljaisia yöaikaan.

Toivottavasti sisustussuunnittelutoimiston naiset ovat ainaki miessuunnittelijoita fiksumpia, eli eivät sorru toteuttamaan tuonne erillisiä yksittäisi wc-huoneita, Manskun DTM:n "kutukoppien" tapaan, koska niillä on (niihin kutemaan jäävien niitä pitkäksi ajaksi buukkaamisen lisäksi) se ikävä kääntöpuoli olla myös potentiaalisia raiskaustiloja, kuten Manskun DTM:ssä useammankin kerran kävi ja taannoin muissakin vastaavissa; taisi olla Lost&Foundin kellarissakin.
Eli isommat wc-huoneet, joissa niitä koppeja sitten.

Muuten sitten, jos tuolla rakennustilat vain mahdollistavat, roheutta olisi hyvä olla sisustuksessa, eikä liiaksi niitä kliseemäisyyksiä, joita edellisessä DTM:issä oli.

Vegetaristi-sateenkaari-ihmiset ehkä järkkäävät erityisjuhlinta-partyt, kun entinen Teurastamotila kaapataan kasvispohjaisten juominkien kauppaamistilaksi.

Toki menestyvä isompi yökerho mahdollistaisi ehkä edes kohtuu hyvien artistivieraidenkin taas saannin tännekin esiintymään - enkä tarkoita vain mitään pelkkiä "kuuluisia" dj:tä, vaan ihan laulaja- ja estradiesiintyjä-artistejakin.
Toisessa suositussa kaupunkimme, sateenkaari-ihmisten omistamassa, hlbtiq-yökerhossahan live-artisteja on ollut paljon enemmän, kuin DTM:ssä etenkään viime vuosina.
Tuonne Teurastamon DTM:ään saattaisi vielä olla mahdollista saada britti Jimmy Somervillekin esiintymään, Ruotsin ("kaapistaan ulostullut") Darin ja muita kuuluisuuksia.