Slovakian pääkaupungissa ampumatapaus homobaarin ulkopuolella

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1
Mies sytyttää kynttilän surmapaikalla Bratislavan keskustassa sijaitseva Teplaren bar -homobaarin edustalla (kuva: Vladimir Simicek / AFP / Lehtikuva)

Asemies ampui kuoliaaksi kaksi henkilöä ja haavoitti kolmatta Teplaren bar -nimisen homobaarin ulkopuolella Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa keskiviikkona. 

Poliisi löysi epäillyn ampujan torstaiaamuna kuolleena. Toistaiseksi motiivi ei ole varmistunut.

Slovakian mediassa on kerrottu tekijän lähettäneen sosiaalisessa mediassa viestejä, joissa on ollut tunnisteena esimerkiksi sanat viharikos ja homobaari. Tekijän kerrotaan myös julkaisseen hlbti- ja juutalaisvastaisen manifestin ennen surmatekojaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Slovakian pääministeri Eduard Heger kommentoi tekoa Twitterissä julkaisemassaan viestissä ja tuomitsi valkoista ylivaltaa, rasismia ja hlbti-vihamielisyyttä edistävät ääriliikkeet. Pääministeri kuvasi tekijää radikalisoituneeksi teiniksi.

Myös Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on ottanut tekoon kantaa. Hän sanoo tekojen olevan uhka kunnioitukseen ja suvaitsevaisuuteen perustuvalle yhteiskunnalle. Hän muistuttaa EU:n olevan sitoutunut auttamaan viharikosten ja -puheen torjuntaan. Leyen sanoi, että hlbti-vähemmistöjä on suojeltava.

1 kommenttia

Jaa-a, eli taas radikalisoitunut ääri-kristitty asialla.