Turkissa poliisi hyökkäsi opiskelijoiden pride-kulkueen kimppuun

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Turkin pääkaupungissa Ankarassa poliisi hyökkäsi perjantaina Lähi-Idän teknillisen yliopiston (METU) opiskelijoiden järjestämän pride-kulkueen kimppuun. Tapahtumia seuraava Turkin Amnesty on välittänyt Twitteriin kuvia tapahtumasta. Opiskelijoita on otettu kovakouraisesti kiinni. 

Yliopisto oli aiemmin kieltänyt tapahtuman, koska sen mukaan kulkue uhkaa yliopiston mainetta.

Kun kulkue järjestettiin edellisen kerran vuonna 2019, hyökkäsi poliisi silloinkin sen kimppuun ja käytti pippurisumutetta, kumiluoteja ja kyynelkaasua. 

Turkissa muitakin pride-tapahtumia on kielletty ja niitä on keskeytetty kovakouraisesti viime vuosina, esimerkiksi Istanbulissa. Vuodesta 2015 voimassa ollutta pride-tapahtumat kieltävää politiikkaa on perusteltu turvallisuushuolilla. Sitä ennen pride-kulkueita pystyttiin järjestämään rauhassa ja Turkissa hlbti-vähemmistöjen asema kehittyi myönteiseen suuntaan. Viime vuosina Turkissa myös hlbti-aihepiirin sensuuri on lisääntynyt.

Turkissa kansalaisyhteiskuntaa on ajettu nykyisen Recep Tayyip Erdoğanin itsevaltaisen hallinnon aikana ahtaammalle. Turkissa on samaan aikaan laajoja taloudellisia ja muitakin yhteiskunnallisia ongelmia. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!