Sateenkaareville naisille ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville suunnattu baari-kahvila Kvääristö aukeaa kesäkuussa

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 17
Toukokuun puolivälissä Kvääristön tilat olivat vielä remontissa, mutta ikkunalle ripustettu banderolli kertoo jo tulevasta.

Joukkorahoituksen avulla käynnistettävä baari-kahvila Kvääristö aukeaa Helsingin Kallion Kolmannella linjalla 4. kesäkuuta. Toiminta on suunnattu sateenkaareville naisille ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville. Aukioloajat ovat 11-23.

Kahvilan perustamisen taustalla on pyrkimyksenä turvallisen tilan ajatukseen perustuvan tapaamis- ja ajanviettopaikan luominen sen kohderyhmään kuuluville.

Kahvila-baaria pyörittämään perustetulle Queer Group Oy -nimiselle yhtiölle kerättiin kesällä 2021 joukkorahoituksella varoja. Minimitavoite oli 30 000 euroa, mutta varojenkeruukampanjan päättymiseen mennessä kaikkiaan 959 mesenaattia oli luonut 47 785 euron pääoman.

Kalliossa osoitteessa Kolmas linja 17 sijaitsevassa tilassa on toiminut aiemmin esimerkiksi Sandron kulma ja Taquería El Rey.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

17 kommenttia

Olikohan baari-kahvilan nimi mietitty aivan loppuun asti? Se tuntuu minusta jotenkin keinotekoiselta, eikä erityisesti luokseen kutsuvalta.

Onnea ja menestystä kuitenkin Queer Group Oy:n aloittamalle projektille. Toivottavasti mukana on alan ammattilaisia niin talouden kuin ravitsemusliikkeen hoidossa. Menomestojen tarjonnan monimuotoisuutta tämä joka tapauksessa lisää.
Eipä tuo nimi minuakaan puhuttele, mutta... enpä kuulukaan baari-kahvilan kohderyhmään.

Jos oikein olen ymmärtänyt, niin nimen pohjalla on (usein adjektiivina) käytetty käsite "queer", josta on tuunattu sana "kväär" tai "kvääri". Kollektiivijohdoksen (i)stO avulla siitä on sitten luotu paikkaan tai kollektiiviin viittava nimi. Kohderyhmänä on queer-sateenvarjon alle itsensä mieltävät - ja minulla on käsitys, että ajatus jostain erityisestä yhteisöstä (kollektiivista) on tässä (tiedostavassa) viiteryhmässä isossa asemassa. Tämän tarinan kautta luokseenkutsuvuus voi näyttäytyä eri tavoin kuin vaikkapa minulle, joka en identifioidu viiteryhmään queer kuuluvaksi.

Kallion seudulla asustaa hyvin kirjavaa väkeä, joten oletan, että tässä maassa jos jossain, niin juuri näillä main on asiakaskuntaa tällaiselle konseptille. Toki kassavirran on oltava positiivinen, koska vuokrat ja muut pakolliset kulut on maksettava, vaikka toimintaa käytännössä pyörittävät tinkisivätkin omasta palkastaan.