Jalkapallon Englannin mestaruussarjassa pelaava ammattilainen kertoi homoseksuaalisuudestaan

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren

Englannin jalkapallon mestaruussarjassa pelaava Jake Daniels on kertonut homoseksuaalisuudestaan.

Mestaruussarja on brittijalkapallon toiseksi korkein sarjataso. Ylin sarjataso on Valioliiga. Daniels teki sopimuksen Blackpool FC:n kanssa aiemmin tänä vuonna. Ensimmäisen ottelunsa joukkueen riveissä hän pelasi lauantaina 7. toukokuuta.

Daniels kertoi haastatteluussa Sky Sportsille saaneensa runsaasti tukea perheeltään ja joukkuetovereiltaan. Hän kehuu joukkuettaan.

- Olen heidän kanssaan joka päivä, ja tunnen oloni turvalliseksi. Kaikki joukkuetoverini ovat suhtautuneet tukien. He ovat kyselleet paljon, he ovat olleet kiinnostuneita ja heidän reaktionsa ovat olleet loistavia. Se on parasta mitä olen voinut toivoa.

Tällä hetkellä Britannian miesten ammattilaisjalkapallossa 17-vuotias Daniels on ainoa avoimesti homoseksuaalisuudestaan kertonut pelaaja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Asiasta kirjoittavat myös Outsports ja Suomessa Suomifutis.com.

Britannian ammattilaisjalkapallon edellinen kaapistatulo on kolmen vuosikymmenen takaa, kun Justin Fashanu kertoi homoseksuaalistuudestaan. Vuonna 1990 Justin Fashanu kertoi homoseksuaalisuudestaan The Sun -julkaisussa. Hän oli pitkään Isossa-Britanniassa ainoa merkittävässä jalkapallojoukkueessa pelanneena ammattilaisena. Tämän jälkeen joukkue pudotti hänet ja fanit käänsivät selkänsä. Fashanu riisti hengen itseltään vuonna 1998.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!