Vuoden 2022 Thalia-palkinto trans- ja queertaiteilijoiden varieteelle

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Trans- ja queertaiteilijoiden Punch up! Resistance and Glitter sai Teatterin tiedotuskeskus TINFO:n Vuoden esityksen Thalia 2022 -palkinnon.

Burleskia, dragia, stand up -komiikkaa lukuisiin muihin esitystaiteen genreihin yhdistävä Punch up! Resistance and Glitter -varietee esitettiin Suomen Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä 3.10.2021. Teos oli ainutkertainen ja sen taustalla olivat Mira Eskelinen, Jamie MacDonald, Juuso Kekkonen, Maaret Louhelainen ja työryhmä. 

Vuoden esityksen Thalia-palkinnon äänesti viiden finalistin joukosta teatteriyleisö. Yhteensä ääniä annettiin lähes 700, ja Punch up! sai puolelleen 33 % äänestäjistä.

Thalia-palkinto annetaan yhteiskunnallista keskustelua herättävälle, uusia yleisöryhmiä houkuttelevalle, kansainvälisesti menestyneelle tai muuten erityisen ansioituneelle esitykselle, joka siten synnyttää keskustelua teatteritaiteen merkityksestä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Punch Up! oli Kansallisteatterin suurella näyttämöllä trans- ja queertaiteilijoiden näyttävä tapahtuma. Esitys osoitti miten uusia yleisöryhmiä voi houkutella antamalla tilaa vähemmistöille sekä miten keskeisessä asemassa kansalliset taidelaitokset ovat yhteiskunnallisen muutoksen mittareina, arvioi esiraati voittoisaa esitystä. 

Esiraadissa toimivat Helena Autio-Meloni, Eeva Bergroth ja Mikaela Hasán. Huomioon otettiin kaikki ajalla 1.11.2020-30.10.2021 ensi-iltansa saaneet teatteri-, esitystaide-, tanssi- ja sirkusesitykset.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!