Homoseksuaalisuudestaan kertonut australialaisjalkapalloilija sai osakseen homovihamielistä huutelua katsomosta

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren

Australialaisjalkapalloilija Josh Cavallo sai lauantaina pelatussa ottelussa osakseen homovihamielistä huutelua katsomosta, kun hänen joukkueensa Adelaide United pelasi Melbourne Victorya vastaan.

Asiasta ovat kertoneet esimerkiksi BBC ja Gay Times.

- En aio teeskennellä, ettenkö olisi nähnyt tai kuullut homofobisia herjoja eilisiltaisessa pelissä. En osaa sanoin kertoa kuinka pettynyt olin. Meillä on tällaisia ongelmia yhteiskunnassamme yhä vuonna 2022. Tätä ei voi hyväksyä, ja meidän on tehtävä enemmän saattaakseen nämä ihmiset vastuuseen, totesi Cavallo Instagramissa ja Twitterissä julkaistuissa viestissään sunnuntaina.

- Viha ei koskaan voita. En aio koskaan pyytää anteeksi elämääni tutuudessa ja etenkin mitä olen jalkapallokenttien ulkopuolella.

Hän lähetti viestin myös kaikille homovihamilisten herjausten kohteeksi joutuneille nuorille ja kehotti heitä pitämään päänsä pystyssä sekä tavoittelemaan unelmien tavoittelua.

Cavallo viestitti myös Instagramille ja Twitterille, ettei tahdo yhdenkään lapsen tai aikuisen saavan eteensä niitä vihamielisiä ja haitallisia viestejä, joiden kohteeksi hän itse on joutunut. Hän totesi ikäväksi todellisuudeksi, että palvelujen alustalla ei tehdä kylliksi tällaisten viestien pysäyttäiseksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Australian jalkapalloliiga kertoi organisaation pahoitteli tapausta. Liigasta muistutettiin, että pelaajilla, joukkueiden muulla henkilökunnalla ja faneilla on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi. Organisaatio kertoi myös tekevänsä työtä seurojen kanssa tapauksen tutkimiseksi.

Australialainen korkeimmalla sarjatasolla A-liigassa pelaava 22-vuotias jalkapalloilija Josh Cavallo kertoi lokakuussa 2021 homoseksuaalisuudestaan Twitterissä. Adelaide Unitedin keskikenttäpelaaja kertoi kokeneensa kaksoiselämänsä uuvuttavaksi. Asiaa koskevat tiedote julkaistiin myös hänen seuransa verkkosivuilla, ja seura kertoi tukevansa Cavalloa. 

Myös Isosta-Britanniasta on kerrottu kannustuslauluista, joissa vastustajan pelaajaan viitataan homovihamielisesti.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!