Chilen sukupuolineutraali avioliittolaki voimaan keväällä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Chilen presidentti Sebastián Piñera allekirjoitti torstaina parlamentin molempien kamarien tiistaina suurella äänten enemmistöllä hyväksymän avioliittolain uudistuksen. 

Asiasta kertoo esimerkiksi Bloomberg.

Samaa sukupuolta olevat parit ovat voineet rekisteröidä parisuhteensa vuodesta 2015 lähtien. Maaliskuussa 2022 voimaan astuvat uudistus tuo mukanaan myös esimerkiksi adoptio-oikeuden. 

Chile dekriminalisoi samaa sukupuolta olevien väliset suhteet vuonna 1999 ja etenkin vuoden 2010 jälkeen maassa on säädetty monia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien asemaa parantavia lakeja, kuten kattava syrjintäsuoja. Maassa kiellettiin vasta ns. eheytyshoidot.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Chilessä on käyty presidentinvaalit. Uusi presidentti on Gabriel Boric, jolle Jose Antonio Kast hävisi selvin luvuin: 56-44. Mielipidekyselyt viittasivat tasaisempaan tulokseen. Ensimmäisellä kierroksella Kast sai noin 28 prosenttia äänistä ja Boric 26.

Boric on vasemmistolainen entinen opiskelijajohtaja, ja voitonpuheessaan hän lupasi sosiaalisten perusoikeuksien laajentamista taloudellisesti vastuuntuntoisella tavalla. Vaaleissa hävinnyt Kast puolestaan on kansalliskonservatiivi, ja hän on ilmaissut vastustavansa esimerkiksi tasa-arvoista avioliittolakia.