Seta arvostelee Kirkkohallituksen lausuntoa hedelmöityshoidoista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Seta arvostelee voimakkaasti luterilaisen kirkon Kirkkohallituksen kantaa valmisteilla olevaan hedelmöityshoitolakiin. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkohallituksen mielestä hedelemöityshoitoja ei pitäisi sallia naispareille tai yksin eläville naisille. Seksuaalinen tasavertaisuus ry Seta sanoo, että "Loukkaava asenne ei kohdistu ainoastaan naisparien ja miesparien lapsiperheisiin, vaan myös adoptio- ja yksinhuoltajaperheisiin sekä luovutussolujen avulla alkunsa saaneiden lasten perheisiin"

Seta muistuttaa myös, että Kirkkohallituksen näkemys siitä, että keinohedelmöityksessä tulisi käyttää vain aviopuolisoiden omia sukusoluja eikä hoitoja tulisi sallia yksin eläville naisille tai naispareille sotii todellisuutta vastaan.

Suomessa elää paljon lapsia, joilla ei ole isää tai jotka eivät tunne biologista isäänsä, ja että lapsilla on erilaisia perhetaustoja. Seta sanoo tiedotteessaan, että Kirkkohallitus erottelee "loukkaavalla tavalla lampaita vuohista ja leimaa ei-toivotuiksi ison joukon suomalaisia perheitä ja lapsia".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Seta korostaa, että aikuisilla on vastuu siitä, millaiseen maailmaan ja arvomaailmaan lapset syntyvät. Kaikkien lasten etu on, että aikuiset miettivät keinoja kohdata ja arvostaa moninaisuutta sekä perheissä että yhteiskunnassa laajemminkin. Lasten hyvinvointi ja oikeudet eivät saa olla kiinni perhemuodosta.

- seta.fi
- Aiempi uutinen: Kirkkohallitus torjuu naisparien hedelmöityshoidot

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!