Uusi Teräsmies on biseksuaali

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 2
Nuori Teräsmies Jon Kent ja Jay Nakamura (kuva: DC Comics)

Sarjakuvatuottaja DC Comics on vahvistanut, että Teräsmiehen manttelinperijä Jon Kent - Clark Kentin ja Lois Lanen poika - on biseksuaali.

Clark Kent jatkaa taisteluaan edelleen Action Comicsissa, mutta hänen 17-vuotias poikansa on toistaiseksi Maan ainoa Superman. Jon Kent jatkaa isänsä työtä maailman pelastamisessa pahuudelta.

Dan Jurgenssin luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 2015 sarjakuvassa Convergence: Superman #2. Isänsä lailla Jonathan "Jon" Samuel Kentillä on supervoimia ja hänet tunnetaan myös nimellä Superboy.

Nuoremman Kentin kehittyvään romanssiin Jay Nakamuran kanssa päästään tutustumaan 9. marraskuuta, kun Superman: Son of Kal-El #5 julkaistaan. Kun isä-Kent lähti maasta, nuori Teräsmies palaa henkisesti ja fyysisesti loppuun yrittäessään pelastaa mahdollisimman monia ihmisiä - mutta onneksi Nakamura saapuu tueksi.

- Olen aina ollut sitä mieltä, että kaikki tarvitsevat sankareita ja kaikilla on oikeus nähdä itsensä sankareissaan - ja olenkin hyvin kiitollinen DC:lle ja Warner Brosille tämän ajatuksen jakamisesta, sanoo kirjoittaja Tom Taylor.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Teräsmiehen tunnus on aina edustanut toivoa, totuutta ja oikeutta. Nyt tuo symboli edustaa jotain enemmän.

- Nyt yhä useampi voi nähdä itsensä sarjakuvien voimakkaimmassa supersankarissa.

Teräsmies (englanniksi Superman) on Joe Shusterin ja Jerry Siegelin luoma supersankari. Hahmon ensiesiintyminen tapahtui kesällä 1938. Teräsmies syntyi Krypton-planeetalla, mutta juuri ennen kotiplaneettansa tuhoutumista tämä lähetettiin turvaan maahan. 

Elokuussa kerrottiin, että DC Comicsin nuoriin supersankareihin kuuluva Batmanin uskollinen apuri Robin tuli kaapista

2 kommenttia

Teräsmiestä 1990-luvulla näytellyt Dean Cain kommentoi uuden teräsmiehen kaapistatuloa. Hänen mukaansa kaapista tuleminen olisi ollut rohkeaa 20 vuotta sitten - mutta nyt se näyttäytyy pelkkänä villityksenä. Fox & Friends -ohjemassa hän viittasi esimerkiksi siihen, että Batmanin apurina tunnettu Robin kertoi biseksuaalisuudestaan ja uusi Kapteeni Amerikka on homo. Lisäksi hän muistutti esittäneensä Supergirl-sarjassa isää, jonka tytär oli lesbo.
Jäähän tuossa kuitenkin kutkuttavaksi jatkossa se, lykästyykö Teräsmiehen manttelinperijä, biseksuaali Jon Kent johonkuhun trans-ihmiseen, eli sekä nainen että mies samassa, biseksuaalille.

Vaiko tuleeko John Kentille lisä-actionia, lentelyä sinne tänne naisten ja miesten tahoille. Tai avioituuko hän ensin miehen kanssa nuoressa aikuisuudessaan ja vasta sitten vanhoilla päivillään alkaa toteuttamaan naistenkin perään biseksuaalisuuttaan - eli toisenlainen tarina, totuttuihin kuvioihin nähden.
Vai lanseeraavatko tuohon sarjaan jopa jatkossa uudenkin ulottuvuuden, 3 kesken avioitumisen? Jos vaikka Jon Kent biseksuaalina murskaa "perinteisen" pahan, kirkollispariavioliiton kurimuksen.

Tai jospa käykin niin että hän paljastuukin vain wannabi:ksi ja myöhemmin tuleekin ulos kaapista todellisena itsenään, homorakkaana tai heterorakkaana.

Eli onhan tuossa juonenkehittelyille mahdollisuuksia.