Batmanin uskollinen apuri Robin tuli viimein kaapista

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Robin on tullut kaapista biseksuaalina uusimmassa Batman: Batman: Urban Legends #6 -sarjakuvassa, kertoo The Hollywood Reporter. Asia on esillä myös sarjakuvayhtiö DC Comicsin sivustolla.

Tim Drake, eli kolmas Robin ymmärsi ystävänsä Bernard Dowdin seurassa olevansa biseksuaali. Tapahtumaa kuvataan “hehkulampun syttymisenä”. Myöhemmin Bernard pyytää Timiä kanssaan treffeille, ja vastaus onkin myöntävä.

Batmanin apuri Robin nähtiin Batman-sarjakuvissa ensimmäisen kerran vuonna 1940. Tim Drake on DC Comicsin sarjakuvissa seikkaillut Robina vuodesta 1989 alkaen. 

Hahmon seksuaalisen suuntautuneisuuden ympärillä on vellonut huhuja. Spekulaatioita on ollut myös itse Batmanin ja Robinin suhteen laadusta. DC Comics ei kuitenkaan aiemmin tuonut esiin konkreettisia viitteitä Robinin kuulumisesta seksuaalivähemmistöön. Robinin tarinaan on kirjoitettu myös suhde naiseen, Stephanie Browniin. Nyt runsaan 80 vuoden jälkeen esillä olleet pohdinnat viimein saivat vahvistuksen ja kanonisoinnin sarjakuvan tuottajalta.

Sarjakuvan kirjoittanut Meghan Fitzmartin kertoo Polygon-verkkosovuistolle ehdottaneensa ajatusta Draken biseksuaalisuudesta ja saaneen sille hyväksynnän. Hän sanoo tarinassa olevan kyseen identiteetistä ja itsensä löytämisestä. Hänen mukaansa Robinilla ei ole kaikelle vielä sanoja.

Vuonna 2006 Kate Kanen Batwoman tuli kaapista.

Tim Drake saadaan nähdä lähiaikoina myös näyteltynä hahmona. Hahmo on lisätty Titans-sarjan tulevalle kolmannelle kaudelle. Siinä Drakea esittää Jay Lycurgo.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Robin on sarjakuvamaailman tunnetuin apurihahmo (englanniksi sidekick). Kaksikko Batman ja Robin tunnetaan esimerkiksi lempinimillä Voimakaksikko, Dynaaminen Duo (Dynamic Duo) ja Lepakkoperhe (Bat Family). Batman ja Robin ovat seikkailleet sarjakuvien lisäksi televisiosaroiissa niin näyteltynä kuin animaationakin, radiokuunnelmissa ja valkokankaalla.

Ensimmäinen ja alkuperäinen Robin oli Dick Grayson. Sirkusperhettä kohdanneesta rikoksen synnyttämästä tragediasta 8-vuotaana orvoksi jäänyt Grayson päätyi Batmanin eli Bruce Waynen hoteisiin ja erilaisia taitoja opeteltuaan alkoi toimia tämän apurina. Myöhemmin Grayson jatkoi toimintaansa rikollisia vastana omillaan, jonka jälkeen toiseksi Robiniksi tuli 1980-luvun alussa Jason Todd. Vuosikymmenen lopulla kolmantena Robinina esiteltiin Tim Drake. Robin kuuluu sarjakuvamaailmassa myös Teinititaaneihin (englanniksi The Teen Titans).

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!