Venäjä: rotuviha pahenee

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6

Aikaisemmin uusnatsit potkivat ja haukkuivat. Viime aikoina aseina ovat olleet puukot, pistoolit ja pommit. Ja uusnatseilla on suuria suunnitelmia. Viime viikolla neljä järjestöä yhdistyi ja tavoitteena on oma puolue. Se on merkki siitä, että halutaan pois maan alta julkisuuteen ja keskelle venäläistä yhteiskuntaa.

Juutalaiset ovat yksi uusnatsien vihaama ryhmä. Ja avoimesti he haukkuivat viime viikolla Pietarissa presidentti Medvedevin hänen mahdollisista juutalaisista juuristaan. Juutalaiset olivat Jeesuksen murhaajia. Se on kristillis-konservatiivien mieliaihe. Mutta äärikansallisten hyökkäykset kohdistuvat kuitenkin etupäässä maahanmuuttajiin Keski-Aasiasta ja Kaukasukselta. Moskovan ihmisoikeustoimisto on laskenut, että tänä vuonna on tapettu jo 69 etnisiin vähemmistöihin kuuluvaa.

Venäjälläkin ovat liitossa hyvin erilaiset ryhmät: puolisotilaalliset nationalistit, kansallisbolsevistit, äärikristilliset, esoteeriset ja erilaiset kulttiryhmät ja ennen muuta skinheadit. Venäjällä toimii aktiivisesti noin 300 ääriryhmää. Skinheadeja arvioidaan olevan 70 000 ja he ovat organisoituneet eräänlaisiksi kaupunkisisseiksi. Julkisuuteen on tullut video, jossa hakaristilipun edessä yksi mies lyödään kuoliaaksi ja kaksi ammutaan.

Moskovan viranomaiset hyväksyvät erilaiset ääriryhmien joukkomielenosoitukset ja julistukset, mutta homojen ja lesbojen esiintymistä julkisuudessa ei sallita. Ääriryhmien näkemyksen mukaisesti moskeijojen rakentamista on vaikeutettu. Kuitenkin väestöstä 15% on muslimeja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Venäjä on multikulti-maa. Väestölaskennan mukaan joka neljäs tai viides edustaa jotain muuta (paikallista) kansallisuutta kuin venäläisyyttä. Mielipidetiedustelujen mukaan 50% kansasta vaatii: Venäjä venäläisille. Vain 37% kannattaa tasa-arvoa etnisille ryhmille.

(kurier.at)

6 kommenttia

Nuo kansallismieliset, taantumukselliset voimat kun pääsevät oikein todenteolla jylläämään niin ei varmaan kulu kauaakaan, kunnes Venäjällä ruvetaan vaatimaan entisiä alusmaita takaisin. Onhan siellä jo nyt mm. Zhirinovski ja kumppanit, jotka vaativat, että rajat pitäisi palauttaa niille sijoille, missä ne olivat ennen vuotta 1917.

Idästä tuntuu harvoin tulevan mitään hyvää. Mihinkäs se karhu toisaalta karvoistaan pääsisikään.
Onneksi olen suomalainen.

Kurjuus synnyttää joko vihaa tai empatiaa. Kumpaakin niin syvänä, että se tuntuu määrittävän monen ihmisen koko elämää. Mitähän sille voisi tehdä?