Trans ry valitsi uuden hallituksen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Trans ry:n logo

Transihmisten oikeuksia esistävä Trans ry järjesti toisen syyskokouksensa 2.9. ja valitsi uuden puheenjohtajiston sekä hallituksen jäseniä. Uuden hallituksen toimikausi alkaa vuodenvaihteessa, mutta se aloittaa istuvan hallituksen rinnalla jo nyt.

Aiemmin kuluvana vuonna sekä yhdistyksen puheenjohtaja että varapuheenjohtaja ilmoittivat luopuvansa tehtävästää ja toiminnasta yhdistyksen parissa.

Syyskokouksessa yhdistyksen puheenjohtajaksi toimikaudelle 2022 valittiin Valo Vesikauris ja varapuheenjohtajaksi valittiin Hugo Paananen. Tulevalle toimikaudelle valitut hallituksen jäsenet ovat Beata Heikkonen, Eeli Kytömäki, Julla Laurila, Mikael Malin, Ruska Miettunen, Viivi Rantajääskö, Sebastian Sotavalta ja Kinos Villa. 

- Olen hyvin otettu saamastani luottamuksesta, ja lähden luotsaamaan yhdistystä yhdessä muun hallituksen kanssa hyvin motivoituneena ja innoissani, kertoo Vesikauris.

- Trans ry on vuodessa osoittanut paikkansa ja tarpeensa Suomen yhdistyskentällä muiden ihmisoikeustoimijoiden rinnalla. Yhdessä tekeminen ja yhteisölähtöinen toiminta tuovat yhdistykselle valtavasti voimaa, ja jatkamme vastedeskin ihmisoikeuksiemme puolesta taistelemista toisiamme tukien ja toistemme ääniä nostaen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kesällä 2020 preustettu Trans ry on ensimmäisen toimintavuotensa aikana esimerkiksi järjestänyt mielenosoituksen transihmisten terveydenhoidon puolesta, toteuttanut varainhankintakampanjan tukeakseen nuoria transaktivisteja vaikuttamistyötä tukeviin koulutuksiin osallistumisessa, toteuttanut taidenäyttelyn yhteistyössä B-Gallerian kanssa sekä ydistyksen piiristä toimivien aktivistien kautta toteuttaneet osallisuutta lisäävää projektia. Projektin mahdollistaa sille myönnetty Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankerahoitus, jota Suomessa koordinoi Opetushallitus.

Trans ry:n piirissä on myös toteutettu translakiuudistusta vaativa Oikeus olla -kansalaisaloitekampanja. Kansalaisaloite keräsi 50 000 allekirjoitusta julkaisunsa jälkeen alle kahdessa vuorokaudessa, ja etenee eduskunnan käsittelyyn 68 374 allekirjoituksen kera.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!