Elokuun lopun pridet Kustavissa, Maarianhaminassa, Porissa, Savonlinnassa ja Torniossa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Elokuun viimeisenä viikkona ja etenkin viikonloppuna vietetään pride-tapahtumia jälleen monella Suomen paikkakunnalla.

Ahvenanmaalla Maarianhaminassa Åland Pride -viikko käynnistyi maanantaina ja se jatkuu lauantaihin asti. Lauantaina pride-viikko huipentuu paraatiin kaupungin läpi ja piknik-tapahtumaan. Esillä on Ahvenanmaan 100-vuotinen historia queer-historiallisesta näkökulmasta.

Myös Pori Pride käynnistyi maanantaina ja erilaista ohjelmaa on pitkin viikkoa. Pääpäivä Porissakin on lauantain, jolloin järjestetään piknik sekä etämielenosoitus. Koronatilanteen vuoksi perinteinen pride-kulkue jää väliin.

Meri-Lapin Setan järjestämä Suomen Tornion ja Ruotsin Haaparannan Border Pride käynnistyy varsinaisesti perjantaina, mutta viikko käynnistyi jo keskiviikkona virtuaaliluennoilla. Lauantaina Tornion Apteekinpuistossa on luvassa katukulttuuria laulun, tanssin ja konserttien muodossa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Savonlinnassa puolestaan on tarkoitus järjestää lauantaina niin kulkue kuin puistojuhlakin. Pride Savonlinna -tapahtuman historian ensimmäinen kulkue lähtee liikkeelle Kauppatorilta ja kiertää keskustan katuja päättyen Joel Lehtosen puistoon. 

Lauantain pride-paikkakuntiin kuuluu myös Kustavi, jossa järjestetään Queerstavi Pride -tapahtuma kulkueineen.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!