Jyväskylän ja Lahden pride-viikot käynnistyivät

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1

Sekä Jyväskylässä että Lahdessa vietetään pride-viikkoa 16.-22. elokuuta. Jyväskylässä teema on sama kuin aiemmin kesällä Helsingissä: Pride in Progress. Lahden tapahtuman teema on Rakkautta kaiken ikää.

Molemmissa kaupungeissa on viikon varrella näyttelyitä, keskustelutilaisuuksia, työpajoja, erilaisia ryhmätapaamisia sekä hengellinen tilaisuus. Kulkueita ei koronatilanteen vuoksi järjestetä, mutta toisia voi kohdata katu- tai puistotapahtumassa. Jyväskylässä voidaan järjestää myös iltabileet.

Päijät-Hämeessä koronatilanne on esimerkiksi Keski-Suomea vaikeampi, joten suuri osa Lahden Seta ry:n järjestämän Lahti Priden tapahtumista toteutetaan verkossa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- On erittäin harmillista, että suuri vapaaehtoistyön panos jää nyt osittain turhaksi. Tapahtumaa on ollut suunnittelemassa ja valmistelemassa usea vapaaehtoinen oman työn ja opiskelujen ohella. Koronatilanteelle emme kuitenkaan voi mitään, vaan haluamme toimia vastuullisesti, jotta pääsemme tästä koronakurjuudesta vielä joskus eroon, kommentoi Lahden SETA ry:n puheenjohtaja Noora Kalpio tapahtuman verkkosivuilla.

Keski-Suomessakin Jyväskylän Seta ry:n järjestämä Jyväskylä Pride on rajoitetumpi kuin se ilman koronaa olisi. Jyväskylässä kaupunki huomioi tapahtuman esimerkiksi liputuksen merkeissä: kaupungintalon edessäliputetaan sateenkaarilipun lisäksi myös trans-lipulla. Liputtamisesta teki päätöksen kaupunginjohtaja Timo Koivisto. Kaupunginhallituksen perussuomalaiset pyrkivät saamaan liputusasian uusintakäsittelyyn, mutta äänestyksessä perussuomalaiset hävisivät. Kaupunginjohtaja perustelee päätöstään liputuksesta sekä kaupungin arvoilla että varsinkin nuorten hyvinvoinnilla.

1 kommenttia

Lahdesta kerrotaan, että sateenkaarilippuja on varastettu.