Suomen ruotsinkielinen valtakunnallinen sateenkaariyhdistys muuttaa nimensä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Suomen ruotsinkielisten sateenkaariyhdistys Regnbågsankan tunnetaan jatkossa nimellä Regnbågsallians Svenskfinland (kuvakaappaus yhdistyksen verkkosivuilta)

Regnbågsankan päätti keskiviikkona ylimääräisessä vuosikokouksessaan vaihtaa yhdistyksensä nimeksi Regnbågsallians Svenskfinland. Regnbågsallians Svenskfinland jatkaa hbtiq+ työtä ruotsiksi Suomessa. Nimenvaihdos ei vaikuta yhdistyksen mukaan sen toimintaan tai tavoitteisiin.

Yhdistyksen torstaina julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että nimenvaihdos ainoalle kansalliselle suomenruotsalaiselle hbtqi+-yhdistykselle on ollut työn alla jo pidemmän aikaa. Uusi nimi lanseerataan ensi syksynä, yhdistyksen suunnitellun imagomuutoksen yhteydessä.

- Olen äärettömän iloinen, että vuosikokous melkein yksimielisesti päätti sisällyttää nimenvaihdoksen. Nimen uudistus antaa ammattimaisemman ilmeen, ja päivittää yhdistyksemme imagoa, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Catariina Salo.

Yhdistyksen mukaan kasvatusalalle kohdistetut koulutukset ovat viime vuoden aikana tavoittaneet yli 1000 oppilasta ja opiskelijaa. Aloite imagon uudistamiseen tuli alunperin oppilailta.

- Haluamme kuunnella nuoria. Jos heidän mielestään yhdistys antaa ummehtuneen kuvan, on meidän tehtävämme sisäistää ja reflektoida sitä. Uskon, että olemme oikealla tiellä ja uusi nimemme kuvaa toimintaamme paremmin, sanoo Salo.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Regnbågsallians Svenskfinland kertoo haluavansa välittää yhteisöllisyyttä, herkkäkuuloisuutta, solidaarisuutta sekä aktivismia. Ihmisoikeudet ovat vieläkin päällimmäisenä yhdistyksen asialistalla. Koulutustyön lisäksi yhdistys tekee töitä turvallisempien tilojen puolesta queer-ihmisille, sekä jatkaa toimintaa mm. nuorille, nuorille aikuisille ja sateenkaariperheille. Yhdistys jatkaa aktiivisesti poliittista työtään turvallisemman arjen puolesta, jossa kaikilla ihmisillä on turvallinen olo, riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuoli-identiteetistä.

- Toivon että ammattimaisempi ilme saa meidän toimintamme tukijat ymmärtämään, miten tärkeää työmme on. Tällä hetkellä kassamme on tyhjenemässä, mutta minulla on suuri luottamus tulevaisuuteen, ja siihen, että toimintamme tukijat näkevät sekä henkilökunnan, että vapaaehtoisten suuren työn yhdistyksen sisällä, sanoo Salo. 

Regnbågsallians Svenskfinland ry:n uusi imago lanseerataan syksyllä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!