Kotimaa-lehden juttu eheytysasioista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 7

Kotimaa-lehti julkaisee tänään laajan haastattelun Katrina Lumikallion tekemästä, eheytysliikkeitä koskevista tutkimuksesta. Se on julkaistu pro gradu -työnä nimellä "Kristillis-psykoanalyyttinen eheytysideologia: analyysi ei-uskonnollisista argumenteista".

Kotimaan jutun on kirjoittanut Taneli Kylätasku mielestäni hyvin asiallisesti. Jutun otsikko on "Eheytymisliike haluaa "korjata" homot heteroiksi".

Haastattelun löydät osoitteesta:
http://www.kotimaa.fi/kotimaa/index.php?option=com_content&task=view&id=2868&Itemid=38

Lehden printtiversiossa on juttu ”Kirkko joutuu ottamaan kantaa eheytymisliikkeeseen” sekä kirkon perheneuvonnan kanta muutosterapioihin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

7 kommenttia

Ari Puonti, Aslan-kouluttaja etc. (myös puuhamies amerikkalaislähtöisessä Helsinki Vineyard -seurakunnassa) sai näköjään juttunsa valmiiksi niin viime tipassa, että se ehti vain verkkojulkaisuun mukaan. Mielestäni hyvä sinällään näin.

Puontin argumentaatio on muuttunut. Hän nimittää Lumikallion pro gradua "asialliseksi ja perehtyneeksi keskustelunavaukseksi". Minulle tietenkin tuli mieleen heti kysymys, ettäkö minkä keskustelun. Eheytysliikkeistä on käyty keskustelua ja iät ajat. Ståhlströmin väikkäri jo pitkälti toistakymmentä vuotta sitten yhtenä esimerkkinä. Puontin tyylin siistiytymistä pidän pelkkänä taktiikkana. Hän välttää kovin rajua vastakkainasettelua.

Ehkä Puonti voisi kommentoida, mutta tuskin hän Ranneliikkeessä kovin lämmintä vastaanottoa saa. Siitä on mallia jo aikaisemmilta vuosilta. Silloin hän nimimerkin takaa markkinoi eheyttämistä.

Puonti latelee kirjoituksessa vakioliturgian epäkuntoisista perhetaustoista syypäänä homouteen.

Varsin mielenkiintoinen on kommentti hänen itsensä muuttumisesta: "Hän sanoo itse muuttuneensa terapian ja rukouksen avulla homosta heteroseksuaaliseen suuntaan". Kannattaa huomata kuinka varovainen hän tässä kohdassa on. Hän ei kerro esimerkiksi montako prosenttia tuo muutos on ollut.

Keskustelu jatkuu. Sen verran lämpimiä asenteet ovat edelleen kaikilla tahoilla.