Viikonlopun pridet Kotkassa, Oulussa ja Utsjoella

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Viikonloppuna pride-tapahtumat on järjestetty Kotkassa, Oulussa ja Utsjoella. 

Oulu pride

Oulussa pride-tapahtuma käynnistyi maanantaina 2. elokuuta. Erilaisia tapahtumia oli pitkin viikkoa. Lauantaina järjestettiin kulkue ja puistojuhla.

Kulkue lähti kello 13 liiikkeelle Mannerheiminpuistosta Kirkkokatua Heikinkadulle, kääntyi Ainolanpuistoon ja jatkui kevyen liikenteen väyliä pitkin Pokkisen puiston ja Torinrannan kautta rantaa pitkin Hollihaan puistoon, jossa järjestetiin iltapäivällä puistotapahtuma. Oulun poliisi kertoi, että kulkue sujui rauhallisesti. 

Oulussa on ollut monissa paikoissa sateenkaariliputus, ja viikon aikana on myös kerrottu ilkivallasta: lippuja on varastettu. Sosiaalisessa mediassa on myös kiertänyt kuvia poltetuista sateenkaarilipuista. Ilkivallasta on tehty rikosilmoitus.

Sápmi Pride, Utsjoki

Vuosittain Norjan, Ruotsin ja Suomen alueella Saamenmaalla järjestettävä Sápmi Pride järjestettiin nyt vuonna 2021 Suomessa, Utsjoella. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää Utsjoella jo kesällä 2020, mutta koronapandemia sotki suunnitelmat. Tänäkin vuonna koronatilanteen vuoksi Norjan ja Ruotsin puolella elävien osallistuminen on ollut rajattua. Yle kertoo, että esiin nostettuina aiheina ovat olleet esimerkiksi sukupuoleen sidotut saamenpuvut ja kieli.

Virhe median upotuksessa.

Tapahtuman järjestäjät ovat Sápmi Pride -verkosto ja Saamenmaan alueella toimiva Garmerés. Ensimmäinen Saamenmaan pride järjestettiin Ruotsin Kiirunassa vuonna 2014. Suomen alueella se oli edellisen kerran Inarissa vuonna 2017.

Kotka

Kotkassa pride järjestettiin lauantai-iltapäivänä piknik-muotoisena tapahtumana, vaikka sää ei ollut otollisin. Kotkassa ei ole aiemmin järjestetty pride-tapahtumaa.

Virhe median upotuksessa.
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!