Oulu Pride järjestetään 2.-8. elokuuta - suojelijana ministeri Tytti Tuppurainen

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1
Oulu Pride -tapahtumaan osallistui useampi tuhat ihmistä, kun se viimeksi järjestettiin kesällä 2019 (kuva: Tiina Mäki)

Oulu Pride 2021 -tapahtuman suojelijaksi on nimetty Eurooppa- ja omistaja­ohjaus­ministeri Tytti Tuppurainen. Oulu Pride järjestetään 2.-8. elokuuta.

- Tasa-arvon on toteuduttava kaikkialla yhteiskunnassa. On meidän jokaisen tehtävä puolustaa tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kaikille. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien oikeudet on turvattava niin Suomessa kuin Euroopassa. Tämä on erityisen tärkeää tässä ajassa, jossa vuosikymmenten edistys uhkaa kääntyä taantumukseksi, kommentoi asiaa ministeri Tuppurainen

- Meille on suuri kunnia saada Tytti Tuppurainen Oulu Priden suojelijaksi. Ministeri Tuppurainen jatkaa Oulu Priden suojelijaperinnettä paikallisesti ponnistavista valtakunnallisesti merkittävistä poliitikoista, sanoo Oulu Pride ry:n puheenjohtaja Minna Pallari.

Oulu Pride -viikko huipentuu lauantaina 7. elokuuta järjestettävään Pride-kulkueeseen ja koko kansan puistojuhlaan. Tapahtuman järjestävä Oulu Pride ry kertoo maanantaina julkaistussa tiedotteessa sitoutuvansa turvallisuuteen ja noudattamaan viranomaismääräyksiä niin tartuntalain kuin yleisen turvallisuuden kohdalla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tapahtuman pääteemana on sateenkaarevuus työelämässä.

- Työ on iso osa ihmisen elämää ja siksi on hyvin tärkeää puhua myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuuden toteutumisesta työelämässä. Jokaisella on oikeus tulla nähdyksi ja kohdelluksi tasavertaisena työyhteisön jäsenenä ja ammattilaisena työssään, toteaa ministeri Tuppurainen Oulu Priden teemasta.

1 kommenttia

Saapas nähdä, mikä lauantaille 7. elokuuta suunnitellun Oulun pride-kulkueen kohtalo on, sillä alueella koronatapausten määrä on lähtenyt reippaaseen nousuun.