Setan puheenjohtajaksi Juha Jokela

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Doctor of Philosophy (PhD) Juha Jokela, 34, on valittu Seta ry:n hallituksen puheenjohtajaksi vuosiksi 2006-2007. Valinnan teki Seta ry:n edustajakokous Helsingissä lauantaina 3.12.2005.

Uuden puheenjohtajan mukaan Setan tärkein tehtävä lähivuosina on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuuden edistäminen ja moniperustaisen syrjinnän ehkäiseminen. Tämä tarkoittaa aktiivista vaikuttamista muun muassa perhe- ja tasa-arvolainsäädäntöön. ”Yhtenä Setan tavoitteena on saattaa sukupuolivähemmistöt eli transihmiset nykyistä laajemmin selkeän syrjintäsuojan piiriin”, Juha Jokela sanoo.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien perusoikeuksia on viime aikoina poljettu muun muassa Puolassa. ”Suomen on toimittava sen puolesta, että Euroopan ihmisoikeussopimusta, ETYj:n ihmisoikeusperiaatteita sekä EU-lainsäädäntöä noudatetaan kaikissa Euroopan maissa”, Jokela toteaa. Suomi voi mm. tulevalla EU-puheenjohtajakaudellaan vaikuttaa aktiivisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien turvaamiseen.

Juha Jokela on toiminut Setan hallituksessa vuodesta 2004. Kuluneen vuoden hän on toiminut hallituksen varapuheenjohtajana. Tällä hetkellä hän toimii lisäksi muun muassa HIV-säätiön hallituksen varapuheenjohtajana, Suomi Eteenpäin Ilman Syrjintää (SEIS) -hankkeen ohjausryhmän jäsenenä ja Setan kattojärjestön ILGA-Europen EU-verkostossa. Jokelalla on työkokemusta kansainvälisten suhteiden tutkimuksen ja opetuksen parista Bristolin yliopistossa Iso-Britanniassa, Ulkopoliittisessa instituutissa ja Helsingin yliopistossa.

Yhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin kurssisihteeri Tanja Lehtoranta. Hän on Setan hallituksen jäsen vuodesta 2004 ja toimii myös Naisten linja Suomessa ry:n puheenjohtajana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Setaa viisi vuotta johtanut helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Tiia Aarnipuu ei asettunut enää ehdolle puheenjohtajaksi. “Setan tavoitteita en aio unohtaa, vaan toimin jatkossakin kaikissa tehtävissäni sen puolesta, että ihmisen hyvä elämä ei ole kiinni sukupuoli-identiteetistä, seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolen ilmaisusta”, sanoi Aarnipuu ravintola DTM:ään kokoontuneelle kokousväelle lauantai-iltana.

Lisätietoja: seta.fi

Seta ry on valtakunnallinen ihmisoikeus- ja sosiaalialan järjestö, joka on perustettu vuonna 1974. Setan tavoitteena on hyvinvoinnin ja ihmisoikeuksien toteutuminen riippumatta ihmisen seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta. Setalla on 19 jäsenjärjestöä eri puolilla maata. Järjestö julkaisee Z-aikakauslehteä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!