Brasilian presidenttikamppailuun osallistuva Eduardo Leite kertoi olevansa homo

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1
Eduardo Leite (kuva: Gustavo Vara / Public Domain)

Brasilialainen kuvernööri ja mahdollinen presidenttiehdokas Eduardo Leite kertoi televisiohaastattelussa olevansa homo. 

Asiasta uutisoivat esimerkiksi NBC News ja the Guardian.

Maan eteläosassa Rio Grande do Sulin kuvernöörinä toimiva sosialidemiokraattista PSDB -puoluetta edustava Leite olisi maan historian ensimmäinen avoimesti homo presidenttiehdokas. 

Leite tuki istuvaa presidenttiä Jair Bolsonaroa vuoden 2018 presidentinvaalin toisella kierrroksella, mutta on sittemmin suhtautunut kriittisesti etenkin Bolsonaron koronapandemian hoitoon. Bolsonaro tunnetaan myös homokielteisistä kannanotoistaan. 

Torstai-iltana nähdyssä televisiohaastattelussa Leite kertoi Pedro Bialille, ettei ole puhunut yksityiselämäänsä kuuluvasta asiasta - mutta että hänellä ei ole mitään salattavaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Olen homo. Olen kuvernööri, joka on homo. En homo kuvernööri. Aivan kuin presidentti Obama oli presidentti, joka oli musta. Ei musta presidentti. Ja olen ylpeä siitä.

Nyt 36-vuotias Leite on ehdokkaana marraskuussa järjestettävissä PSDB:n esivaalissa. Ehdolla ovat myös Sao Paulon kuvernööri João Doria, senaattori Tasso Jereissati ja aiemmin senaattorina toiminut Arthur Virgílio Neto.

Brasiliassa pidetään presidentinvaalit vuonna 2022. 

Bolsonaro ehti perjantaina kommentoimaan Leiten kaapistatuloa tämän ”käyntikortiksi” vaalikampanjointiin. Bolsonaron mukaan hänellä ei ole mitään Leiten yksityiselämää vastaan, muttei hyväksy elämäntavan tyrkyttämistä muille.

1 kommenttia