Vihreillä tyylikäs presidenttiehdokas

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 3

Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto on ilmoittautunut ensimmäisenä ehdokkaaksi seuraaviin presidentinvaaleihin. YLEn Aamu-tv haastatteli Haavistoa heti tuoreeltaan 9.6.2011.

Vihreiden puoluekokous tulevana lauantaina antaa virallisen vahvistuksen Haaviston presidenttiehdokkuudelle.

YLEn Aamu-tv:n haastattelussa päähuomion vei avoinna oleva hallituskysymys. Selväksi tuli, että vihreät ja persut eivät mahdu samaan hallitukseen. Vihreiden poliittisia linjauksia käytiin läpi. Sinnemäen puoluejohtajuudesta ja johtamistyylin "taiteellisuudesta" Haavisto totesi: "Politiikassa pitää olla tilaa erilaisuudelle".

Pekka Haavisto (53 v.) on kasvattanut tasaisesti poliittista painoarvoaan mm. kansainvälisillä asiantuntijatehtävillään. Hän ei ole tahriintunut poliittisiin kärhämiin ja yksityiselämäkin on ollut poissa julkisuudesta. Wikipediassakin todetaan vain kuivasti: Puoliso Nexar Antonio Flores.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Haavisto alkaa olla sopivan kypsässä iässä vakavasti otettavaksi valtionpäämieheksi, vielä hivenen poikamaisesta olemuksestaan huolimatta. Arvokkuutta lisää ehdottomasti tyylikäs ohimoharmaus, jota parturi on saattanut tyylitellä.

Kuva: Ranneliikkeen käyttöön vihreiden toimistolta

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • onks toi Vihreä
  • 9.6.2011, 13.39
Haaviston Natoon liittymis-intoa en vain ymmärrä?

Samoin tiettyä jyrkkää ristiriitaa on Haaviston erittäin runsaissa suihkukone-ulkomaanlennoissa ja -matkusteluissa, ihan työmatkojensakin lisäksi, siellä täällä, verrattuna Vihreisiin arvoihin.
Taidan äänestää...
Olin Pekan turvamiehenä hänen vieraillessaan Bosniassa v. -96 Kehitysyhteistyöministerin ominaisuudessa. Viimeisen päälle kiinnostunut työstään ja muutenkin hyvä jätkä.

Pete