Pride-kulkueessa Floridassa kuolemaan johtanut yliajo

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
(kuva: AFP / Lehtikuva )

Yhdysvalloissa Floridassa Fort Lauderdalessa pride-kulkueen yhteydessä yksi ihminen sai surmansa ja yksi loukkaantui jäätyään lava-auton alle lauantaina. Silminnäkijöiden mukaan ajoneuvo oli yllättäen kiihdyttänyt jalan liikkeellä olleita päin. 

Poliisi alkoi selvittää, oliko yliajo onnettomuus vai tahallinen teko. Ajoneuvon kuljettaja otettiin kiinni kuulusteluita varten. Lava-auto kuului kulkueeseen. Sekä ajoneuvon kuljettaja että uhriksi joutuneet kuuluvat Fort Lauderdalen Gay Men's Chorus -kuoroon. Kuoron puheenjohtaja sanoi teon olleen onnettomuus eikä hyökkäys.

Paraatiin osallistunut Fort Lauderdalen demokraatteja edustava pormestari Dean Trantalis sen sijaan arvioi tuoreeltaan paikalliselle medialle heti iskun jälkeen, että teko oli tahallinen. Hän sanoi, että ajoneuvo olisi yrittänyt ajaa kulkueessa myös mukana olleen demokraattien kongressiedustajan Debbie Wasserman Schultzin päälle. Trantalis nimitti tapahtunutta ”terrori-iskuksi hlbti-vähemmistöjä vastaan”.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Myöhemmin tiedot julkisuudessa tarkentuivat. Paraatiautoa kuljetti 77-vuotias kuoron jäsen, joka ei terveydellisistä syistä voinut kävellä kulkueessa. Kuoron jäsenistä hän valikoitui ajoneuvon kuljettajaksi juuri siitä syystä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!