Ranskassa tuomio homovihan lietsomisesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Tiistaina tuomittiin kansanedustaja Christian Vanneste 12 000 euron sakkoihin, koska hän esitti loukkaavia mielipiteitä homoista ja se on Ranskassa rangaistavaa. Vuonna 2005 hän oli sanonut Voix du Nord –lehden haastattelussa, että homot ovat alempiarvoisia kuin heterot. Hän itse väitti, ettei sanonut, että homot ovat vaarallisia, vaan että jos homot lisääntyvät, se olisi ihmiskunnalle vaarallista. Homojärjestöt nostivat kanteen häntä vastaan.

Politicallyincorrect.de –sivustolla tarkastellaan tätä tuomiota. Sivustolla kerrotaan myös, että ääriuskonnollinen katolinen kreuz.net-sivusto maalaa tuomion johdosta kauhukuvaa homojen diktatuurista ja mielipideterrorista.

Miksi Ranskaan tuli tällainen laki? Siellä oli jo aikaisemmin kielletty antisemiittinen ja rasistinen vihanlietsonta. Keväällä 2004 otettiin mukaan seksistiset ja homofobiset vihailmaukset. Tähän johti tapahtuma tammikuussa 2003. 35-vuotias Sébastien Nouchet valeltiin puutarhassaan bensiinillä ja sytytettiin tuleen. Sebastian eleli yhdessä miesystävänsä Patrice Jondrevillen kanssa. He olivat muuttaneet ensin lähikylään ja sitten pikkukaupunkiin kolme vuotta aikaisemmin ja heidän elämänssä sillä seudulla tehtiin hyvin vaikeaksi. Tämä murhayritys nosti tunteet esiin. Presidentti Chirac lähetti sairaalaan kirjeen Sebastienille ja Pariisissa pidettiin maaliskuussa 2003 mielenosoitus homofobiaa vastaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!