Helsingin kaupungintalo kesän pride-viikon päätapahtumapaikka

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Helsingin kaupunki on jo monina vuosina liputtanut pride-tapahtumien aikaan sateenkaarilipuilla kaupungintalolla.

Helsinki pride 2021 -tapahtuman päätapahtumapaikkana toimii Helsingin kaupungintalo. Helsinki pride järjestetään 28.6.–4.7. sekä kokoontumisina ajankohtaisten viranomaissuositusten rajoissa että verkkotapahtumina. Perinteistä kulkuetta ja puistojuhlaa ei järjestetä koronatilanteen vuoksi.

- Tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta juhlitaan ympäri kaupunkia, mutta päätapahtumapaikka Pride House löytyy ensimmäistä kertaa Helsingin kaupungintalolta, jossa järjestetään viikon aikana muun muassa erilaisia keskustelutilaisuuksia, kohtaamisia ja valokuvanäyttely, kerrotaan maanantaisessa asiaa koskevassa tiedotteessaa.

Pride Housessa on aiempien vuosien tapaan myös Pride Info & Shop.

- Edes Suomessa yhtäläiset kansalaisoikeudet, ihmisarvo ja oikeus itseilmaisuun eivät vieläkään ole itsestäänselvyyksiä. Pride nostaa esille tärkeitä teemoja, tarjoaa merkityksellisiä kohtaamisia, pitää meteliä keskeisistä epäkohdista ja tässä kaikessa Helsingin kaupunki on ylpeästi mukana kumppanina. On siis luontevaa, että kaupungintalokin kesällä hehkuu sateenkaaren väreissä Priden ajan, sanoo pormestari Jan Vapaavuori.

Helsingin kaupunki on toista vuotta yksi Helsinki Pride -viikon pääyhteistyökumppaneista. Kaupunki järjestää työntekijöilleen myös yhdenvertaisuuskoulutusta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Samoin kaupunki osallistuu esimerkiksi Nuorten Pride -viikon toteuttamiseen. Nuorten Pride House on tänä vuonna Vallilassa, IrisHelsingin eli sateenkaarevan nuorisotoiminnan uusien tilojen yhteydessä. Nuorten Pride -viikolla nuorille on entistä enemmän toimintaa myös ympäri Helsinkiä muun muassa Maunulatalolla, Kanneltalolla ja Oodissa.

Helsinki Pride -viikko toteutetaan hybridimuotoisena

Helsinki Pride toteutuu tänä vuonna toista kertaa hybridimuotoisena eli tapahtumia järjestetään paitsi fyysisinä kokoontumisina ajankohtaisten viranomaissuositusten rajoissa myös verkon keinoja hyödyntämällä.

- Ohjelmajärjestäjät käyttävät erilaisia verkkoalustoja, jotta tapahtumiin osallistuminen on saavutettavaa myös riskiryhmiin kuuluville yhteisön jäsenille. Lisäksi päivittäistä ohjelmaa lähetetään Helsinki Priden tapahtumasivulla, kerrotaan tapahtumaa koskevassa tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan priden tapahtumasivuille luodaan myös uudistettu verkkokulkue, johon jokainen voi liittyä mukaan osoittaakseen mieltään, tukeaan ja juhliakseen Helsinki Pride -viikkoa.

Pride-viikon suojelijana toimii pääministeri Sanna Marin, joka oli myös kesän 2020 pride-viikon suojelija.

Pride-konsertti streamina ja televisiossa

Koska kymmeniä tuhansia ihmisiä yhteen kokoavaa Pride-kulkuetta tai Puistojuhlaa ei voida vastuullisesti järjestää vielä tänäkään vuonna, huipentuu Helsinki Pride lauantaina 3. heinäkuuta Helsinki Pride 2021 -konserttiin, jonka lavalla nähdään SANNI, Tuure Boelius, Yeboyah, Benjamin, NikoLa & Pola Ivanka. Konsertin juontavat Cristal Snow ja Lola Lorenzo. Konsertti järjestetään Helsingin jäähallin Black Boxissa ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Pride Streamissa sekä Yle Teemalla.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!