Jyväskylän yliopistossa tutkitaan hlbti-vähemmistöjen asuinpaikkakokemuksia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Jyväskylän yliopistossa tehdään tutkimusta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden asuinpaikan valintaan liittyvistä tekijöistä ja asuinpaikkoihin, mm. lapsuuden kotipaikkaan, liittyvistä mielipiteistä ja kokemuksista.

Tutkimuksessa on siis kytkös sekä asuinpaikan valinnan historialliseen että nykypäivän tilanteeseen. Tutkimus kantaa nimeä Seksuaali- ja sukupuolisegregaatio ja stigmatisoituneet paikat.

- Kuulutko sukupuoli- ja/tai seksuaalivähemmistöön? Viihdyitkö nuoruutesi kotipaikassa vai ahdistiko se? Tunsitko olosi turvalliseksi? Entä miltä nykyinen asuinpaikkasi tuntuu? Onko kumppanin tai ystävien löytäminen ollut helppoa? Miten korona vaikuttaa tällä hetkellä elämääsi?

- Tässä tutkimuksessa voit kertoa näistä kokemuksistasi! Oletpa nuori tai jo elämää nähnyt, kokemuksesi ovat tärkeitä. Kysely on tarkoitettu kaikille 15 vuotta täyttäneille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tutkimuksessa halutaan kerätä aitoa tietoa siitä, missä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ovat asuneet ja miten he ovat kokeneet asuinpaikkansa. Tutkimus tehdään Jyväskylän yliopiston kieli- ja viestintätieteiden laitoksella, ja sen vastuuhenkilö on Jarmo Harri Jantunen. Tutkimuksessa ei kerätä vastaajien henkilötietoja.

Aineistoa kerätään huhtikuun 2021 loppuun asti itse kyselyn sekä lisätietoja ja yhteystiedot sisältävällä verkkolomakkeella.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!