Seta julkisti kuntavaalitavoitteensa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Seta julkisti maanantaina kuntavaalitavoitteensa.

Seta vaatii, että sateenkaari-ihmisten oikeudet, hyvinvointi ja osallisuus toteutuvat kaikkialla Suomessa. Setan tavoitteena on, että jokainen voi elää avoimesti omana itsenään ilman pelkoa syrjinnästä ja väkivallasta.

- Sateenkaari-ihmiset ovat kuntalaisia, joilla on oikeus käyttää palveluita ilman pelkoa syrjinnästä ja näkyä ja kuulua kunnissa. Yhdenvertaisuuden edistäminen ei ole vapaaehtoista, vaan kunnan velvollisuus riippumatta kunnan koosta tai sijainnista. Kuntapäättäjien tulee huomioida erityiset tarpeet ja hyvinvoinnin haasteet, joita sateenkaari-ihmisillä on, sanoo Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo.

Järjestöstä muistutetaan, että sateenkaari-ihmiset kokevat syrjintää monella eri elämänalueella ja heihin kohdistuu häirintää ja vihapuhetta myös kuntapäättäjien taholta. Esille otetaan myös esimerkiksi se, että joissain kunnissa osallistuminen pride-tapahtumaan herättää edelleen vastustusta. 

Seta luettelee kolme kärkitavoitettaan: 

- Moninaisuus läpäisee kunnan koko toiminnan ja sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt on huomioitu aina kunnan strategioista arjen käytäntöihin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Kuntien palveluissa toteutuu yhdenvertaisuus, saavutettavuus ja osaaminen sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen, perheiden ja suhteiden moninaisuuden näkökulmasta.

- Kuntien sateenkaarevat työntekijät voivat tehdä työtään avoimesti omana itsenään.

Kuntevaalit on määrä järjestää 18.4.2021. Ainakaan toistaiseksi vaaleja ei olla siirtämässä koronapandemian vuoksi.

1 kommenttia

Kuntavaalit siirtyvät pidettäväksi 13. kesäkuuta.