Sateenkaarihistoriakuukausi käynnistyi - uusi yhdistys perustettu ja aihetta käsittelevä verkkosivusto avattu

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Marraskuu on Suomessa vakiintunut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historian teemakuukaudeksi. Tarkoituksena on nostaa esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöhin kuuluvien osaa historiassa ja vähemmistöjen omaa kulttuuriperintöä.

Uusi yhdistys ja verkkosivusto

Asian ympärille on perustettu uusi yhdistys Sateenkaarihistorian ystävät ry ja sillä on myös verkkosivusto sateenkaarihistoria.fi.

- Sateenkaarihistorian ystävät ry, ruotsiksi Queerhistoriens vänner rf, on vuonna 2020 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden historian tuntemusta sekä sateenkaarihistorian ja queerhistorian tutkimusta, tallentamista ja esittämistä.

Uuden yhdistyksen puheenjohtaja on Tuula Juvonen ja varapuheenjohtaja Riikka Taavetti. Muut hallituksen jäsenet ovat Kaura Raudaskoski, Kerttu Tarjamo, Eva Isaksson, Katri Kivilaakso, Rita Paqvalén, Ulla Rohunen sekä varajäsenet Seppo Mallenius ja Alexandra Stang.

Suomessa sateenkaarihistoriakuukautta on vietetty vuodesta 2018 lähtien marraskuussa. Monissa maissa vastaava kuukausi on lokakuussa.

Ranneliike.netin historiasisältöä

Ranneliike.net -verkkosivustolla sateenkaarihistoriaan voi tutustua esimerkiksi historiaosiossa, sateenkaarihistorian merkkipäiviin keskittyvillä tapahtui tänään -sivuilla ja hlbti-vapautusliikettä käsittelevässä kokonaisuudessa. Omaa hlbti-historiatuntemustaan voi kokeilla sateenkaarihistoriatestissä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!