Cristal Snow julkaisi lastenkirjan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Erityisesti drag-taiteilijanimellään Cristal Snow tunnettu Tapio Huuska on julkaissut lastenromaanin Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadotuskakku.

Kustantamo on Tammi ja kirjan on kuvittanut Kati Vuorento.

Tammen verkkosivuilla Cristal Snow (s. 1975) kuvataan viihteen monitoimi-ihmeenä, joka tunnetaan muusikkona, ohjaajana, näyttelijänä, juontajana ja nyt myös lastenkirjailijana. Hän on opiskellut kirjoittamista New Yorkissa ja tehnyt aikaisemmin mm. lasten näytelmiä.

Kirjan kirjoittaminen on ollut hänen pitkäaikainen haaveensa, ja idea Penni Pähkinäsydämeen ja keijujen maailmaan on ollut olemassa jo pitkään. Kirjan maailmaan hän kertoo ammentaneensa omasta elämästään.

Helsingin Sanomat on tehnyt mediassa paljon näkyneestä kasvosta laajan jutun, jossa käydään läpi Naantalista syntyjään olevan Cristal Snown elämää varhaislapsuudesta lähtien. Esiin tulee esimerkiksi hänen mieltymyksensä Tuhkimo-teemaan. Lapsuuden surullisiin asioihin kuuluu äidin kuolema. Tämän jälkeen hän muutti isänsä kanssa tämän kotiseudulle Kankaanpäähän, jossa asuivat täti jaa vaari.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Koulussa alkoi kiusaaminen, ja pikkupaikkakunnalla Cristal Snow saa edelleen huutelua peräänsä. Hän kertoo HS:n haastattelussa ymmärtäneensä myöhemmin, että kiusaaminen johtui hänen erilaisuudestaan, johon kuuluivat esimerkiksi tanssin ja teatterin harrastaminen - ja ihastus naapuriluokan poikaankaan ei ollut jäänyt huomaamatta.

Äitinsä menettämisestä ja kiusaamiskokemuksistaan huolimatta hän kokee kuitenkin olevansa onnekas ja ympärillä on ollut turvallisia läheisiä ja aikuisia. 

Kun koulu ja lukio oli takana, lähti Cristal Snow New Yorkiin, jossa hän opiskeli teatteria ja perehtyi dragin maailmaan. Sieltä on peräisin myös taiteilijanimi Cristal Snow. Suomeen paluun jälkeen hän voitti Miss Drag Queen 2006 -kilpailun, epäonnistuttuaan edellisenä vuonna. Sen jälkeen hän sai levytyssopimuksen, teki parodiashow ToosaTV:tä ja radiotöitä, tuotti Antti Tuiskulle musiikkivideon, juonsi erilaisia viihdeohjelmia - esimerkiksi edelleen pyörivää Kymppitonnia - ja alkoi kirjoittaa nyt julkaistua lastenkirjaansa. 

Penni Pähkinäsydän -kirjasta on määrä tehdä sarja, ja sen kirjoittamiseen Kankaanpää on sopiva paikka.

Cristal Snow voitti marraskuussa 2005 Miss Drag Queen 2006 -tittelin

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!